Guide: En eksplosion af folk på forårsprogrammet

Foto: Peter Bothén

Forårets program er fyldt med musik fra bl.a. Slovakiet, Brazilien, Frankrig, Italien og USA, der på forskellig vis trækker på traditionel sangskrivning fra de forskellige egne.

D. 27. april inviterer vi til en ambient aften med fortryllede hverdagsobjekter, slovenske feltoptagelser og occitansk freak folk, når vi præsenterer en tripple-bill med claire rousay, Sourdure og Adela Mede.

Lige i starten af maj kan du opleve to fortryllende brasilianske navne, der har hver deres moderne take på den brasilianske folkemusiks guldalder. Céu, som giver koncert 4. maj, er en af vor tids vigtigste brasilianske kunstnere, og har taget verden med storm med et personligt og drømmende udtryk, der forener brasiliansk roots med en jazzet sangstil, triphop, afrobeat. Tre dage efter, nemlig 7. maj, får vi besøg af stjernskuddet Leo Middea, der med ærlig sangskrivning og fløjlsblød vokal formår at bringe sit lands rige musikalske arv ind i en moderne og soulet kontekst.

I smørhullet mellem de to koncerter præsenterer vi en af Syditaliens helt store sangerinder. Med sin smukke og alsidige stemme opfører Maria Mazzotta d. 5. maj albummet “Amoreamaro”, som betyder bitter kærlighed, og er en intens og lidenskabelig refleksion over kærlighedens mange ansigter.

Ugen efter står den d. 12. maj på dyster americana fra Glitterbeat Records’ frontmand Chris Eckman, som i en triokonstellation med slovenske Blaž Celarec og Žiga Golob opfører “Where the Spirit Rests” – et album om tab, splittelse og desorientering, rundet af Eckmans bevægende vokal.

Er man mere til futurisme end tradition, kan vi endelig varmt anbefale koncerten med Lyra Pramuk, som vi præsenterer i Valby Kulturhus d. 14. maj, og hvis lyd kan beskrives som en slags posthuman futuristisk folk.

Vi ønsker jer god folk-fest og glædeligt forår – vi håber, vi ses.