December/januar på ALICE: Dyk ned i programmet

Et år slutter, og et nyt står på spring. Vi guider til både december og januar, hvor der er lidt mere stille på koncertfronten end normalt, men hvor der stadigvæk venter spændende koncerter til både fordybelse og fest.

Året går på hæld. Et år, der for ALICE har budt på både store udfordringer og spændende nybrud. Først var der nedlukning af kulturlivet, som gav anledning til at søsætte musikvideo-serien ALICE Archives og en række Open Calls. Så var der en fantastisk sommer med ALICE Summer Series. Og så blev vi ramt af nye udfordringer i form af en nødvendig renovering af koncertsalen, der gjorde os hjemløse. Men med gode samarbejdspartnere og to større samarbejder med Musikhuset København og Valby Kulturhus, kom musikken alligevel i dén grad ud – med masser af gode koncerter i efteråret og med et nyt berigende samarbejde med Gong Tomorrow-festivalen.

Vi skruer lidt ned for koncertfrekvensen i december og januar, men nogen vinterdvale er der bestemt ikke tale om. Så trænger du til live-musik i vintermørket, så læs med og få overblikket her.

En fest for det globale øre
December skydes i gang med en stor aften i Pumpehuset, når tuareg-bandet Tamikrest indtager scenen med deres groovy ørken-blues. Og i det hele taget kan den globalt orienterede lytte glæde sig til mange ting i december/januar.

Første lørdag i december fyldes vores scene i Valby Kulturhus af en eklektisk blanding af vest-afrikansk funk, techno-rave, jazzet improvisation og anatolsk psych, når danske Kalaha optræder med den tyrkiske sangerinde Hilal Kaya. I januar lægger Valby Kulturhus også scene til et unikt møde mellem haitiansk voodoo-ritual, dubbet elektronik og modular-synth, når Chouk Bwa & The Ångstromers optræder 27. januar. Dagen efter byder vi atter på vores Nyege Nyege club special, hvor man denne gang ikke kun kan opleve geniale DJs fra det Kampala-baserede kollektiv, men også et brag af et live-show med HHY & The Kampala Unit (billedet).

I Musikhuset København byder vi også på et spændende møde, når den serbiske vokalist Svetlana Spajic (der har samarbejdet med bl.a. performancekunstner Marina Abramović og musiker Anohni) i trioen Gordan møder de to tyske eksperimentalister Andi Stecher og Guido Möbius.

ALICE Works
Én af frugterne af de Open Calls, vi lancerede i foråret 2021, er projektet ALICE Works – en koncertserie, hvor vi hen over 2021 og 2022 præsenterer nye værker, samarbejder og formater. ALICE Works tegner også en stor del af programmet i december og januar, hvor vi byder på hele tre spændende projekter.

3 december præsenterer percussionist/komponist Anders Bach det nykomponerede værk “Musik til Gnomen”, skrevet specifikt til Musikhuset Københavns rum. Værket opfører Bach i selskab med de tre slagtøjsspillere Anja Jacobsen, Anders Vestergaard & Ying-Hsueh Chen.

Vi runder december af med nogle af de mest spændende kræfter fra den eksperimenterende arabiske musikscene – libanesiske Praed og egyptiske Maurice Louca, der præsenterer nyt samarbejde 18. december. Koncerten er kulminationen på et ugelangt residency, hvor de sammen vil skabe ny musik og udforske mikrotonale og polyrytmiske forløb.

I januar er der mere Works. Oplev komponisten Liv Vester Larsens aktivistiske projekt “Creative – without nature?”, der undersøger forholdet mellem natur og kreativitet. Onsdag d. 26. januar vil musik, lyddesign og live animation smelte sammen, når Liv sammen med VJ’en My Lambertsen og den elektroniske musiker Sofie Birch opfører det nye værk “Bioacoustic Adaption”.

Kun tre dage efter, lørdag d. 29. januar, kan du opleve kora-mester Dawda Jobarteh og cellist Cæcilie Trier (CTM). Et i sandhed spændende møde mellem to mesterlige musikere, der favner både vestafrikanske rødder, nordisk folkemusik og eksperimenterende pop og som til denne lejlighed byder på nyskrevet musik skabt specielt til lejligheden.

Så ja, der er god mulighed for at tilbringe vinteren med berigende musikalske møder. Og som en ekstra festlig bonus kan vi da også sige, at vi har fået vores alkoholbevilling tilbage i Musikhuset København! Læs mere om de enkelte koncerter nedenfor.