fbpx
Få billetter
Lørdag 14.05.2022180 DKK

Lyra Pramuk (US) + Adam Christensen at Valby Kulturhus

Posthuman fremtidsfolk

Den enestående musiker og performer Lyra Pramuk gæster ALICE til maj med sin ekspressive vokal og sin posthumane folkemusik. Den danske multikunstner Adam Christensen åbner.

Bemærk: Koncerten foregår i Valby Kulturhus.

Lyra Pramuk
Futuristisk folkemusik er Lyra Pramuks musik blevet kaldt. Med stemmen som materiale og med et musikalsk univers, der befinder sig i et grænseland mellem klassisk musik, club-kultur, pop og performancekunst skaber hun en undersøgelse af kroppens rum i et post-humant landskab og giver samtidig stemme til non-binære identiteter.

Hendes debutalbum, “Fountain” fra 2020 høstede fortjente kritikerroser for dets visionære lydunivers – på én gang intimt, fortroligt og storslået. Albummet var bl.a. Best New Music på Pitchfork, der skrev:

“Pramuk’s debut album generously looks inward to illuminate the multiplicity of the self. Fountain is too rich in scope and meaning to be reduced to just a salve, but there’s no doubt it’s an oh-so-timely reminder that the body is a site of infinite possibility.”

Selv relaterer Pramuk, der også arbejder med både poesi, performancekunst og mode, sin musik til folkemusikkens tradition for historiefortælling og dens tradition for at skabe en følelse af fællesskab – et fællesskab, som har et helende potentiale. Og netop musikkens helende fællesskab er et væsentligt udgangspunkt for Pramuk.

Ralf Christensen fra Information har sammenlignet hendes ekspressive stemme med ANOHNI og Lisa Gerrard og skrevet om albummet: “Fountain er et polyfonisk, queer, transhumant lydbillede af, hvor smukt kroppen kan opløses, forstærkes, forvrides, muteres, mutileres i teknologiens ocean. Hvordan kroppen kan afgive en musik, der både trækker på minimalistisk komposition, folkemusik, pop og electronica.”

Pramuk stammer fra USA, men er bosat i Berlin. Hun har haft residencies på bl.a. Open Port Club Residency i Tokyo og legendariske EMS i Stockholm. Hun er aktuel med albummet “Delta” – et album, der byder på en række samarbejder og bearbejdninger af materialet fra “Fountain”. Her går Pramuk i dialog med kunstnere som Ben Frost, Caterina Barbieri, Gabber Modus Operandi m.fl.

Adam Christensen
Den danske multikunstner Adam Christensen har en holistisk tilgang til sit kunstneriske virke og arbejder både med video, tekstiler, poesi og musik. Som support for Lyra Pramuk vil Christensen optræde med sin harmonika. Var man heldig at opleve kunstneren på Badesøen Festival i 2021 ved man, at koncerterne er ekstremt intense – det er koncerter med livet, hjertet, sårbarheder, ja hele mennesket, uden på tøjet. Der veksles mellem inderlighed og afmagt, mand og kvinde, performance og person. En art Baby Dee med afsæt i følelsesregistret mere end kabareten.

Lørdag 14.05.2022
Venue: Valby Kulturhus
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×