Søndag _21.11.21120 DKK + gebyr

Monsieur Doumani (CY)

Alternative folk og mediterranean psych

Middelhavets rige folkemusik møder psych, neo-folk og skævt jazzede passager hos den prisbelønnede cypriotiske trio Monsieur Domani, der endelig vender tilbage til København.

Koncerten foregår i Musikhuset København og er med unumm. siddepladser. Husk at medbringe gyldigt coronapas – læs mere her.

Koncerten er en del af ALICEs medlemsordning – læs mere her.

“With Pissourin, Monsieur Doumani have taken the intriguing traditional sounds of the Eastern Mediterranean and merged them with the contemporary. The results are thoroughly enthralling and entertaining.”

Sådan skrev Folkradio.uk om den cypriotiske trio Monsieur Doumanis seneste udgivelse, “Pissourin”, der for nylig udkom på altid fremragende Glitterbeat.

Trioens særlige take på Middelhavsregionens musikalske kultur, kunne vi allerede opleve til ALICEs Spectacle festival i 2019. Men siden har rygtet om bandets enestående musik kun vokset, med talrige anmelderroser og priser. Allerede i 2019 blev Monsieur Doumani af Songlines udråbt til årets bedste band, og de har indtaget flere festivaler med et musikalsk udtryk, der både favner muntre drikkeviser, bidske politiske kommentarer og smukke melankolske passager.

Tidligere var trioens udtryk overvejende akustisk, men på “Pissourin” har de fået en mere eksperimenterende og psykedelisk klang med brug af synthesizers, loops og effekter, ligesom den nye guitarist Andys Skordis tilføjer ekspressive og syrede lag, der vækker mindelser om psych-bands fra Tyrkiet og Grækenland. Netop et møde mellem Grækenland og Tyrkiet finder man også i det traditionelle instrument tzouras, der trakteres af Antonis Antoniou. Det sidste medlem, Demetris Yiasemides, tilføjer med trombone og fløjter en særegen og jazzet tekstur til lydbilledet.

Vi glæder os til at byde Monsieur Doumani tilbage i Danmark. De er i topform med en plade, der har rykket dem i nye spændende retninger, så der er lagt i kakkelovnen til en fantastisk koncert.

Søndag _21.11.21
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK