Aflyst
Torsdag _19.03.20140 DKK

Zu feat. Lillevan present Terminalia Amazonia (IT)

Ambient

I lyset af Statsministerens seneste udmelding omkring Corona-virus (Covid-19) og anbefaling om at holde kulturinstitutioner lukkede i forsøg på at begrænse smittefare, har ALICE fra dags dato og til og med 31. marts valgt at holde lukket, hvilket betyder at alle arrangementer i denne periode aflyses. Koncerten 19. marts må derfor desværre også aflyses. Billetter refunderes via Billetto. Mere info om Corona-virus og ALICE her.

Italienske Zu er tilbage i original opsætning. Til foråret gæster de ALICE med det omsluttende, dronede ambient-værk “Terminalia Amazonia”, bygget på fire års feltoptagelser af shamanistiske stammeritualer og uendelig regnskov. Værket opføres på live elektronik, med live visuals kurateret af Lillevan. Koncerten er præsenteret i samarbejde med CPH:DOX.

 

Den italienske instrumentaltrio Zu blev grundlagt midt i 90’erne af Jacopo Battaglia, Luca T Mai og Massimo Pupillo, hvor de fra starten markerede sig i deres særegne opsætning med saxofon, trommer og el-bas. Zu har gennem årene været næsten overmenneskeligt aktive med at udvikle deres svært kategorisérbare blanding af avantgardistisk freejazz og rock, hvor de har fundet inspiration fra støjende bands som The Ex, Ruins og The Molecules såvel som freejazz-ikoner som Sun Ra, Albert Ayler og John Coltrane. 

 

Det er blevet til mere end 15 plader, samarbejder med kunstnere som Mike Patton, The Melvins, Damo Suzuki, Eugene Chadbourne, Peter Brötzmann og Mats Gustafsson, og omkring 2000 koncerter! Det kan derfor heller ikke undre, at de i 2011 følte sig en smule udbrændte. En udbrændthed, der blandt andet resulterede i at gruppens oprindelige trommeslager, Jacopo Battaglia, forlod gruppen for at søge andre musikalske udfordringer.

 

Efter en lang periode med skiftende konstellationer er Zu nu endelig tilbage i original opsætning, men ikke desto mindre med et nyt projekt. Når de gæster ALICE er det nemlig for at opføre værket “Terminalia Amazonia” (House of Mythology, 2019), som er bygget op omkring fire års intense feltoptagelser fra Amazonas på grænsen mellem Peru og Brasilien, hvor bandets tre medlemmer jævnligt har besøgt Shipibo-stammefolket overværet deres shamanistiske ritualer. Resultatet er et omsluttende, dronet ambient-værk, der tager sin lytter med på en langsom rejse dybt ind i regnskovens mange lag og frekvenser. På ALICE opføres værket på live elektronik med visuals kurateret af den anerkendte kunstner Lillevan. Koncerten er præsenteret i samarbejde med CPH:DOX.

Torsdag _19.03.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 140 DKK inkl. gebyr

Aflyst140 DKK
Aflyst