fbpx
Fredag 10.06.2022130 DKK

Ryley Walker (US)

Amerikansk folk med psykedeliske eventyr og jazzede passager

ALICE byder på sprød sommerkoncert med det amerikanske folk-vidunder Ryley Walker i vores gård på Nørre Allé. Den mesterlige sanger og guitarist spinder en tydelig tråd til folk-kæmper som Tim Buckley og Bert Jansch og forbinder denne arv med psykedeliske eventyr og jazzede passager og er altid garant for en stærk live-oplevelse.

Ryley Walkers musikalske univers trækker tråde til Tim Buckley, Bert Jansch og Nick Drake. Med en smuk klang og stor spændvidde i stemmen, et fejende flot guitarspil og ikke mindst en utrolig sans for at skrue folk-melodier med et jazzet touch sammen er Ryley Walker da også et stærkt og originalt indspark på folk-scenen.

Egentlig har han slået sine folder på Chicagos mere eksperimenterende støj- og improscene, men nu forfølger han altså et langt mere folket univers, hvor skønheden og den gode melodi hersker, men hvor den eksperimenterende åre også stikker hovedet overraskende frem i de stemningsmættede arrangementer.

Walker er kendt som en suveræn live-musiker med et stort nærvær og musikalsk overskud. Noget han også har bevist til flere koncerter i Danmark – bl.a. på Jazzhouse. Han har dog været en lidt mere sjælden gæst de seneste par år, bl.a. fordi han har kæmpet med at tøjle et alkoholmisbrug, hvilket han har talt om i flere meget ærlige interview, hvor han også har omtalt et selvmordsforsøg. Heldigvis er han ude på den anden side, og i 2021 udsendte han det forrygende syrerockede album “Course in Fable” – et album, der vidner om fornyet livsglæde og boblende kreativitet. Uden tvivl får vi glæden af at opleve flere af sangene fra denne plade, når Walker endelig vender tilbage til København til udendørs sommerkoncert med fuldt band.

Bemærk: Venue to be announced.
Koncerten er en del af ALICEs medlemsordning – læs mere her.

Fredag 10.06.2022
Venue: To be announced
Dørene åbner kl: 17:00
Koncerten starter kl: 18:00
Pris: 130 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×