Fredag _16.06.23100 DKK

Osheyack US/CN + Liliane Chlela LB + Evita Manji GR

Tredobbelt futuristisk electronica-aften på kryds og tværs af jordkloden

ALICE skubber sommeren i gang med en futuristisk electronica-aften med tre grænsebrydende kunstnere fra tre vidt forskellige lokationer på kryds og tværs af jordkloden. Shanghai-baserede Osheyack kommer med hæsblæsende intens klubmusik. Libanesiske Liliane Chlela står for støjende og fragmenterede lydkonstruktioner iblandet personlige feltoptagelser. Og græske Evita Manji bidrager til aftenen med storslået melankolsk og morfet popmusik. Sidste koncert slutter kl. 01:00.

Evita Manji
Den Athen-baserede lydkunstner, vokalist og musiker Evita Manji har opbygget en æterisk tilstedeværelse på den elektroniske musikscene. I et tåget, smidigt og morfet møde mellem moderne klubmusik, barok pop og eksperimentelt lyddesign undersøger Manji kroppe, kontrolsystemer og forbundetheden mellem tilsyneladende forskelligartede organismer. Evita Manji skaber et tragisk, romantisk og poetisk lydunivers, som bæres oppe af luftige og boblende produktioner og behandler eksistentielle emner som den menneskelige erfaring, klimakrise, kvantefysik og døden.

På det kritikerroste album “Spandrel?” fra 2022 behandler Evita Manji sorgen over tabet af partneren SOPHIE såvel som skovbrande og naturødelæggelser i deres nære omgivelser. Universelle følelser som kærlighed og tab opridses imod et bagtæppe af naturen og kosmos. Inden for evolutionsbiologien betyder “spandrel” en del af organismen, som ikke er udviklet med henblik på overlevelse og derfor ikke har nogen særlig evolutionær funktion. Med et posthumanistisk sigte undersøger Evita Manji, hvilke elementer af vores kroppe, der tjener et egentlig formål, og hvilke, der blot er til dekoration.

Evita Manji har skabt udgivelsesplatformen Myxoxym, hvorpå de har udgivet to singler fra albummet “Spandrel?” samt en støttecompilation til organisationen ANIMA. De har desuden optrådt på festivaler som Unsound, Lunchmeat og Rhizom samt på klubber i Berlin og London, og har været repræsenteret på den eksperimenterende musikplatform Shape+ i 2022. De har desuden udstillet lydværker i Kunsthalle Basel og Saigon Athens.

Osheyack

Osheyack er navnet på en producer og musiker med base i Shanghai, som sammensmelter moderne elektronisk musik med elementer af gabber, techno, ambient og drone over et bredt spektrum, fra det piskende og hæsblæsende til det mere abstrakte. Amerikansk-fødte Eli Osheyack er en central skikkelse i den forholdsvist unge klubkultur, der er opstået i Kinas største by og finansielle centrum. Han har været et fast indslag på den blomstrende elektroniske musikscene centreret omkring klubben ALL Club til de legendariske klubaftener 云CLOUD, ligesom hans musik indgår i kunstinstallationer og modeshows. Han har to ep-udgivelser bag sig, og i 2018 udkom hans roste debutalbum “Sadomodernism” på Bedouin Records. Det blev efterfulgt af “Intime Publics” fra 2022 på det lokale label SVBKVLT, som hylder Shanghai-scenens utopiske potentiale som et tilflugtssted for fællesskaber og alternativ musikkultur, der udfolder sig parallelt med millionbyens officielle kredsløb.

Liliane Chlela
Den libanesiske producer, dj og performer Liliane Chlela er en af de mest mangefacetterede kvindelige elektroniske kunstnere i den mellemøstlige og nordafrikanske del af verden. Hun er kendt på den elektroniske musikscene for sine særprægede og karakteristiske lydproduktioner, der skubber grænserne for, hvad lyd, bevægelse og lytning kan.

Som dj er hun kendt for sine elektrificerende sæt, som katapulterer publikums lytteoplevelser ind i nye territorier og fordrer en umiddelbar fysisk respons. Med en collageagtig og lydmanipulerende tilgang trækker hun på en lang række genrer og udtryk, fra sylespidse beats til ambient og bløde soundscapes. Selv flygtede Liliane Chlela til Canada, da bølgen af opstande brød ud i Libanon i 2019. Både internationalt og regionalt har hun optrådt som solokunstner, men også som alsidig samarbejdspartner med navne som Mashrou’ Leila’s Hamed Sinno til en multiinstrumentalist og komponist som Khyam Allami.

 

 

Fredag _16.06.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 20:30
Koncerten starter kl: 21:30
Pris: 100 DKK inkl. gebyr

Køb billet100 DKK