fbpx
Lørdag 04.03.2023100 DKK

Nídia (PT) + DJ Marfox (PT) + DJ Tjiquita

Det bedste fra Lissabons eksperimenterende elektroniske scene

Det Lissabon-baserede label og kunstnerkollektiv Príncipe Discos har siden 2011 været samlingspunkt for den ikoniske batida-lyd: en eksperimenterende elektronisk dansemusik, der er vokset ud af byens forstæder, ghettoer og boligblokke. Batida-DJs blander gakkede samples, techno og house med genrer som kuduro og kizomba, som har rødder i de gamle portugisiske kolonier i Afrika. Til februar er vi stolte af at kunne prtæsentere to af de mest markante navne fra Príncipe Discos: DJ Marfox og Nídia. København-baserede DJ Tjiquita forsøder aftenen med byens bedste latin DJ-set med alt fra mexicansk dub og puertoricansk reggaetón til colombiansk jungle-techno. Koncerterne er præsenteret i samarbejde med Portugals Ambassade i Danmark og Camões – Instituto da Cooperação e da Língua Portugal.

DJ Marfox
Batida-pioneren Marlon Silva aka DJ Marfox er lidt af en legende på Lissabons elektroniske scene såvel som i det internationale netværk for nye retninger indenfor social elektronisk musik. DJ Marfox voksede op i Bairo da Portela-blokkene i udkanten af Lissabon og startede som DJ i 2002. Han står bag en lang række udgivelser og samarbejder med store navne som Fever Ray, Elza Soares, tUnE-yArDs og Panda Bear  Med sin tungt groovende batida, der afspejler hans udgangspunkt i Lissabons multikulturelle ghetto, fyrer DJ Marfox op under ethvert dansegulv.

Nídia
Nídia Borges er en afrikansk-portugisisk elektronisk producer og DJ. Under aliaset Nídia (tidligere Nídia Minaj) har hun siden 2015 skabt sig et navn som den første kvindelige DJ på Príncipe, og i det hele taget været en helt central figur i miljøet omkring pladeselskabet og på Lissabons eksperimenterende elektroniske scene. Hendes kuduro-grooves har også bredt sig ud over Portugals grænser, både til glæde for publikum og samarbejdspartnere som bl.a. Fever Ray, Tirzah og Mica Levi.

DJ Tjiquita
DJ Tjiquita varmer op inden koncerterne. Hun spiller musik ud fra ét dogme: at det produceres og udgives af latinamerikanske kunstnere. Genrerne fortolker hermed latinamerikansk musik i alle sine afskygninger og omfavner alt fra mexicansk dub, puertoricansk reggaetón til colombiansk jungle-techno, og tjener som en påmindelse om Latinamerikas uendelige diversitet og mangfoldighed.

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

Lørdag 04.03.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 100 DKK inkl. gebyr
Køb billet
×