Onsdag _20.04.22130 DKK + gebyr

Microtub + Blue Lake at Brønshøj Vandtårn

Drone og microtonal

Lad dig opsluge i rumklangen mellem de kolossale betonsøjler i Brønshøj Vandtårn, når den mikrotonale tubatrio Microtub til april fylder rummet med rungende harmonier. Supporten leveres af Blue Lake med masser af zither, klarinet og akustisk guitar.  

Bemærk: Koncerten foregår i Brønshøj Vandtårn.
Koncerten er en del af ALICEs medlemsordning – læs mere her.

Med langstrakte klange og mikrotonale harmonier, byder tubatrioen Microtub på en udforskning af den massive rumklang i Brønshøj Vandtårn. Det spektakulære bygningsværk har med sine 40 sekunders efterklang en unik akustik, som åbner op for helt nye lydverdener, når Microtubs omsluttende toner fylder rummet. Trioen – bestående af Robin Hayward, Peder Simonsen, Martin Taxt – blev dannet i 2010 og er verdens første mikrotonale tubaorkester. Instrumenterne, som Hayward selv har udviklet, er stemt, så de kan spille intervaller mindre end i gængse vestlige skalaer. Harmonierne lyder derfor på én gang velkendte og fremmede, når trioen gennem minimalistiske, næsten drone-agtige kompositioner undersøger mulighederne i de mikrotonale tubaer. De langstrakte toner giver tid til at lade sig opsluge af hver enkelt klang – og alt det forstærkes, forvrænges og forstørres mellem de kolossale betonsøjler i det gamle tårn.

Microtub har udgivet 5 album, senest ”Sonic Drift” fra 2021. De har gennem årene spillet på et væld af venues og festivaler verden over, og nu er turen altså kommet til ALICE og Brønshøj Vandtårn. Forbered dig på en meditativ oplevelse, når de gæster København til foråret.  

 

Blue Lake

Med som support er Jason Duncan aka Blue Lake, der giver en soloperformance på klarinet, akustisk guitar og hjemmebygget zither. Inspireret af den norderopæiske zither og den kinesiske guzheng, har Blue Lakes zither 48 strenge, som kan slås an med begge hænder og skabe komplekse akkorder og figurer, der smukt vil fylde Brønshøj Vandtårn denne aften.

Onsdag _20.04.22
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Køb billet130 DKK