Fredag _08.03.24100 DKK + gebyr

Gudrun Gut DE + abji_hypersun + Babeth

Vidtspændende elektronisk triple-aften på 8 marts

Vidtspændende elektronisk aften på ALICE 8 marts med den tyske ukronede industrial-dronning Gudrun Gut (Einstürzende Neubauten, Female Pressure), den eksperimenterende musiker og kunstner abji_hypersun aka Simin Stine Ramezanali (slim0, UUMPHFF-music) og Babeth, der udforsker den mikrotonale og rytmiske verden i sin elektroniske musik.

Gudrun Gut
Gudrun Guts musikalske rejse spænder fra genial dilettantes-undergrundsscenen i Berlin i starten af 1980’erne, hvor hun var medlem af bands som Einstürzende Neubauten, Mania D og Malaria!, over den dystre, industrielle poptrio Matador – og til hendes omfattende solokarriere med flere albums og filmmusik. Gudrun Gut har i det hele taget været en aktiv og vigtig skikkelse på Tysklands elektroniske scene. Både som en af de eneste synlige kvindelige musikere i 1980’erne, som radiovært, som festivalkurator, som grundlægger af pladeselskabet Monika Enterprise og ikke mindst som grundlægger af platformen Female Pressure, som arbejder for lighed på den elektroniske scene – et arbejde, som stadig har en massiv indflydelse på scenen den dag i dag. Den nu 66-årige Gudrun Gut er i form som aldrig før når hun spiller på ALICE.

abji_hypersun
abji_hypersun aka Simin Stine Ramezanali er en København-baseret billedmediekunstner og trommeslager, også kendt fra den eksperimenterende doom punk-trio slim0. Ramezanalis praksis strækker sig fra musikskabelse, produktion af visuel kunst og arbejde bag scenen som medstifter af musikplatformen og det uafhængige pladeselskab UUMPHFF-music. Som abji_hypersun trækker de på teatralsk ikke-lineær fortælling med flere stemmer og rytmer i lagdelte kompositioner. Lyden bevæger sig mellem det skønne, det komiske, det skræmmende og det støjende. Ud fra en opsætning af elektronik og forvrængede instrumenter, kombinerer abji_hypersun samples og feltoptagelser og udforsker kanaler for vrede, sorg og livlighed og sammensmelter genrer som drum’n’bass, ambient og shoegaze. Vi glæder os til igen at præsentere abji_hypersun.

Babeth
Babeth er en komponist, der udforsker den mikrotonale og rytmiske verden i sin elektroniske musik. Hendes værker vil give lytteren referencer til populærmusik, men stræber samtidig efter at differentiere sig fra netop det. I Babeths musik udfoldes fortryllende smukke og nostalgiske lydlandskaber med sit mikrotonale sprog og indgribende rytmer, der ofte opstår som bombastiske og uforsonlige. Babeth er et nyt skud på stammen på den elektroniske scene og spiller en af sine første koncerter denne aften.

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Fredag _08.03.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 100 DKK + gebyr
Køb billet100 DKK