Aflyst
Onsdag _18.03.20160 DKK + gebyr

Felix Kubin (DE) – Filmvisning & koncert

Abstract electronic og movie screening

I lyset af Statsministerens seneste udmelding omkring Corona-virus (Covid-19) og anbefaling om at holde kulturinstitutioner lukkede i forsøg på at begrænse smittefare, har ALICE fra dags dato og til og med 31. marts valgt at holde lukket, hvilket betyder at alle arrangementer i denne periode aflyses. Koncerten 18. marts må derfor desværre også aflyses. Billetter refunderes via Billetto. Mere info om Corona-virus og ALICE her.

Dokumentarfilmen “Felix In Wonderland” er en charmerende rundvisning i synthesizer-geniet Felix Kubins musikalske vidunderverden. I samarbejde med CPH:DOX og Det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020, præsenterer ALICE en aften med filmvisning og efterfølgende livekoncert med den tyske flamboyante retrofuturist, der atter vender tilbage til København. OBS. Det er enten muligt at købe billet til filmvisning+koncert eller til koncerten alene. 

Filmvisning+koncert: 160 kr inkl gebyr – Døre kl 16.30 / Filmvisning kl 17 / Koncert kl 20

Koncert: 130 kr inkl gebyr – Døre kl 19 / Koncert kl 20

 

Den tyske musiker, lydkunstner, dadaist og outsider Felix Kubin har spillet talrige koncerter på Jazzhouse – både solo, som DJ og som del af større konstellationer. Til marts kommer han atter tilbage til København. Denne gang er det i forbindelse med visningen af den franske filmskaber Marie Losiers nye dokumentarfilm “Felix In Wonderland”, som er en charmerende rundvisning i synthesizer-geniets musikalske vidunderverden. Efter filmen spiller Felix Kubin et live soloset. 

 

Felix Kubin

 

Som et vidunderbarn af Kraftwerk, kassettebåndspunk, dadaisme og den revolution, der startede med den analoge synthesizer, er Felix Kubin en musikalsk anarkist med en fantasi som en hel børnehaveklasse, der pakker en mikrofon ind i en hotdog for at optage lyden af en hund, der bider det hele i stykker – og som er komponist nok til at vide, at det hele skal have en form. 

 

Felix Kubins konkrete og musikalske opvækst fandt sted i den nordtyske by Hamborg, hvor han i en alder af blot otte år gav sig i kast med sine første eksperimenter med båndoptager, klaver og klokkespil. Tre år efter fik han sin første synthesizer, den ikoniske Korg MS-20, og har siden markeret sig som en af den eksperimenterende elektroniske musiks helt unikke særlinge – både på egen hånd og i en række konstellationer med mere eller mindre ligesindede kunstnere, blandt andet i punkgruppen Die Egozentrischen 2 og noise-duoen Klangkrieg.

 

På en fin balance mellem lydkunst og popfornemmelser har han som solokunstner siden debuten i 1998 med pladen ”Filmmusik” og et utal af efterfølgende udgivelser gravet sig ind i sin helt egen niche baseret på lige dele konkretmusik, tyske schlager-tendenser og en opfindsom, elektronisk legesyge. Sideløbende har han i årenes løb arbejdet på en lang række produktioner inden for teater, animation og sågar hørespil til tysk radio.

 

Screening: Felix In Wonderland (Marie Losier, 2019)

 

“Felix In Wonderland” er en charmerende rundvisning i synthesizer-geniet Felix Kubins musikalske vidunderverden. Analog lyd, analog film. Kubin har fundet sin soul sister i filmkunstneren Marie Losier, som med Jørgen Clevinsk kreativitet og analoge stop-motion-effekter på 16mm film lukker os helt ind i maskinrummet.

 

Eventet er en del af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020

Orienter dig i samtlige events her.

Onsdag _18.03.20
Dørene åbner kl: 16:30
Koncerten starter kl: 17:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Aflyst160 DKK
Aflyst