Aflyst
Torsdag _07.05.20150 DKK + gebyr

Charlemagne Palestine, Oren Ambarchi & Eric Thielemans at sankt Johannes Gården (INT)

Minimalism og experimental electronic

ALICE følger regeringens retningslinjer vedrørende Corona-virus (Covid-19). Grundet Statsministerens seneste udmelding om at holde kulturinstitutioner lukkede frem til 10. maj for at begrænse smittefare, er koncerten med Charlemagne Palestine, Oren Ambarchi & Eric Thielemans desværre aflyst. Billetter refunderes via Billetto. Info om Corona-virus og ALICE opdateres løbende her.

ALICE og Gong Tomorrow præsenterer et unikt musikalsk og kunstnerisk møde og et funklende allstar-hold inden for minimalisme og eksperimenterende elektronisk musik, når Charlemagne Palestine, Oren Ambarchi og Eric Thielemans indtager Sankt Johannes Gårdens smukke rum. Koncerten er siddende.

OBS: Koncerten foregår i Sankt Johannes Gården, Nørre Allé 2B

OBS: Billetten til denne koncert gælder samtidig til koncert med Chouk Bwa & The Ångstromers, som efterfølgende samme aften spiller på ALICE. Chouk Bwa & The Ångstromers går på kl 21. Mere info her.

 

I oktober 2013 mødtes tre legendariske skikkelser inden for minimalisme og eksperimenterende elektronisk musik – Charlemagne Palestine, den nu afdøde Mika Vainio og Eric Thielemans – for første gang på artist residency Les Ateliers Claus i Brussels. På fire dage skabte de tre komponister to live performances, som blev optaget, redigeret af Thielemans og som nu udsendes på Palestines label Godbear i april 2020. 

 

Mika Vainio var som en af Finlands vigtigste eksponenter for eksperimenterende elektronisk musik bl.a. kendt fra noise-duoen Pan Sonic, og har samarbejdet med navne som Alan Vega (Suicide), Keiji Haino og Stephen O’Malley. Det er derfor dels som en hyldest til Vainio, dels for at fejre udgivelsen, at Charlemagne Palestine (piano, vokal) og Eric Thielemans (trommer) i trio-opsætning med Oren Ambarchi (elektrisk guitar) opfører en række eksklusive koncerter til foråret. ALICE og Gong Tomorrow er begejstrede for at præsentere trioen i Sankt Johannesgårdens smukke rum til maj.

 

Charlemagne Palestine

 

Charlemagne Palestine har været aktiv på avantgarde-scenen siden 1960’erne og nævnes hyppigt som en af de store amerikanske minimalister ved siden af navne som Terry Riley og LaMonte Young. På både radikal og humoristisk vis udforsker han ekstremt lange musikalske forløb og overtoner – gerne via instrumenter som flygel, orgel og kirkeklokker. De rituelle instrumenter kontrasteres på spøjs vis af Palestines flamboyante scenetilstedeværelse. Palestine spillede orgelkoncert under ALICE Spectacle i 2019.

 

Oren Ambarchi 

 

Som grænsesøgende multiinstrumentalist og virtuos komponist har Oren Ambarchi tryllebundet en trofast fanskare igennem tre årtier. Ambarchis musikalske ambition har alle dage været at overskride den traditionelle tilgang til det enkelte instrument, som han vælger at se som en genstand, et laboratorie for grænseløs lydlig udforskning. Han har samarbejdet med navne som Alvin Lucier, Keiji Haino, Jim O’Rourke og Ricardo Villalobos, og gæstede senest ALICE i 2019 i et samarbejde med Crys Cole.

 

Eric Thielemans

 

Eric Thielemans er en percussionist og trommeslager med et klassisk trænet øre, som primært har bevæget sig inden for jazz og fri improvisation. Hans umættelige nysgerrighed og interesse i andre kunstarter såvel som områder inden for videnskaben, har ført ham ud i et bredt spekter af samarbejder med bl.a. musikere, forfattere, forskere og billedkunstnere. Alle samarbejder, som han har brugt til at afsøge grænserne og mulighederne for sit percussion-spil. Siden 2007 har Thielemans udgivet en række soloværker, heriblandt det anmelderroste “Snare is a Bell” (UE49). Thielemans har samarbejdet med navne som den legendariske jazztrommeslager Billy Hart, Sun Ra Archestras Marshall Allen, kunstnerduoen Arocha-Schraenen, Jozef Dumoulin og Trevor Dunn.

Torsdag _07.05.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 19:30
Pris: 150 DKK + gebyr

Aflyst150 DKK
Aflyst