fbpx
Sunday 27.08.2023160 DKK

Kind of ALICE: Hvalfugl – Matiné concert

Sparkling jazzy folk music for the Nordic nights

Kind of ALICE er et rummeligt mødested for jazzen i alle dens afarter, og med alle dens omgivende genrer. Åbn ørerne for alt fra stemningsfuld nordisk jazz til vildt skrattende genrebrydninger. Oplev overlap mellem jazz, eksperimentalscenen og kammermusikken – på svingtur fra det akustiske til det forstærkede og tilbage igen. Kom ind i varmen bag den store pinkfarvede dør i Vanløse, hvor stemningen er lige så hyggelig som baren er åben. Kind of ALICE finder sted på udvalgte tirsdage og søndage.

OBS: Vi tilbyder en mulighed for at købe abonnement på samtlige søndagsmatiné-koncerter, som giver adgang til seks koncerter for fem koncerters pris. 

Hvalfugl

Den aarhusianske trio Hvalfugl tilhører en spændende ung generation af musikere, som bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazzens klang. Der en perlende friskhed og en egen lyrisk nerve i deres bud på jazzet folkemusik til vores tid, og med deres legende sammenspil bliver man elegant sendt i retning af både lyse nordiske nætter og efterårsglød i trækronerne.

Med deres gribende instrumentale udtryk har den aarhusianske trio Hvalfugl begejstret både  publikum og anmeldere, siden de udsendte deres debutalbum By i 2017. Jonathan Fjord Bredholts  elegante klaverfigurer og sfæriske klangflader spillet på harmonium flettes sammen med Jeppe Lavsens krystallinske guitartemaer og Anders Juel Bomholts vuggende kontrabas på en måde, der  skaber både enhed og stor detaljerigdom. Det er samtidig musik, som skaber rum til lytterens egne  indre billeder, hvad end man lader sig rive med af de stærke melodiske tråde eller synker ned i de  dybe, atmosfæriske lag.

Der veksles mellem lethed og tyngde, sorgløs sommerstemning og uudgrundelig efterårsmelankoli. En balance, som man også finder i den danske og svenske folkemusiktradition, som Hvalfugl henter en stor del af inspirationen fra.

Lineup:
Jonathan Fjord Bredholt: Klaver
Jeppe Lavsen: Guitar
Anders Juel Bomholt: Bas

ALICE på Stairway

Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

 

Sunday 27.08.2023
Venue: Stairway
Doors at: 14:00
Concert at: 15:00
Price: 160 DKK incl. fee

Buy ticket
×