fbpx

ALICEs boligsituation

Det seneste år har ALICE arrangeret koncerter på eksterne venues rundt i København. Det skyldes at ALICE bor til leje i en kommunal bygning på Nørrebro, og i mere end et år har ALICE ikke haft mulighed for at anvende vores lejede faciliteter, da ventilationssystemet er defekt og skal udskiftes. 

Københavns Ejendomme og Indkøb (KEID) under Københavns Kommune er ansvarlig for udskiftning af ventilationsanlægget. Det estimeres af KEID at ALICE kan flytte tilbage ultimo maj 2023 efter mere end to år uden fysisk spillested. Selve byggeopgaven er estimeret til at tage 6-8 uger at gennemføre.

Situationen er særdeles alvorlig for ALICE, som er blevet pådraget store ekstraudgifter og massive indtægtstab grundet manglen på eget spillested. I 2021 er ALICE gået 2,5 mio. kr. tilbage i indtjening sammenlignet med seneste normale driftsår (2019). ALICE forventer et underskud på ca. 1,2 mio. i 2021.

Hvad betyder det for dig som publikum, booker eller musiker?
ALICE bliver ved med at afholde koncerter. Vi er et regionalt spillested og er i 2022 gennem vores rammeaftale med Staten og Københavns Kommune forpligtet på at præsentere 245 koncerter inden for vores genrefelter. Vi er ALICE fordi vi elsker musik, elsker at arbejde for den og elsker de fællesskaber, som musikken sætter. 

Situationen betyder, at du som publikum skal være ekstra opmærksom på adressen for de koncerter du har købt billet til, og læse de e-mails vi sender til dig med information om de enkelte koncerter – for vores koncerter afholdes på skiftende spillesteder.

Fremtidige koncerter
I forhold til kommende koncerter og aktivitet, er situationen aktuelt den, at vi grundet presset økonomi har implementeret et fuldstændigt aktivitetsstop. Mere mundret betyder det, at vi for nærværende ikke går i dialog om nye bookings. Allerede bekræftede koncerter gennemfører vi.

Aktivitetsstoppet gør sig gældende indtil vi igennem de politiske drøftelser, vi fører, har landet en løsning, der sikrer en forsvarlig drift under de aktuelle og meget udfordrende betingelser. 

For en fyldestgørende beskrivelse af situationen henviser vi til Københavns Kommunes egen sagsfremstilling i forbindelse med møde i Kultur- og Fritidsudvalget den 31/3 2022.  

Du kan i øvrigt læse Kulturmonitors omfattende artikel om situationen fra 28/4/2022.
Information skrev om situationen i avisens leder 2/5/2022.

Kontakt
Har du spørgsmål til specifikke koncerter, kan du kontakte os på info@alicecph.com

Har du spørgsmål til sagen generelt, skal du kontakte daglig leder Bjarke Svendsen på:
bjarke@alicecph.com / tlf. 4083 2520

Vi glæder os til at byde jer velkomne tilbage i lokalerne på Nørre Allé, så snart de står færdige!

×