Mandag _02.03.2050 DKK + gebyr

ZOLA ‘Longing for belonging’ + Siri Byrkjedal

Alternative folk og improv jazz

Et internationalt hold af musikere fra Københavns sprudlende miljø byder på grænsesøgende klang til denne Free Folk Monday. Tyske ZOLA præsenterer med sit nye projekt et møde mellem folk, jazz/improv og kammermusik, mens norske Siri Byrkjedal byder på et moderne take på protest folk – mellem det meditative og det rå.

Den tyske vokalist og komponist Zola Mennenöh er rundet af jazz og klassisk musik og har bl.a. Arbejdet med store jazznavne som Greg Cohen og Kurt Rosenwinkel. De senere år har hun udforsket et mere folk-orienteret univers, ligesom hun i stadig større grad arbejder med egen sangskrivning. Indflydelsen af jazz, improvisation og kammermusik høres dog tydeligt – hvilket også kendetegner hendes nye projekt ‘Longing for belonging’. Zola Mennenöh, der for tiden er en del af det kreative miljø omkring RMC i København, har her samlet et spændende hold af musikere fra flere forskellige lande og baggrunde. Som navnet antyder kredser projektet om en følelse af længsel og en søgen efter et sted at høre til. ZOLA skaber et følelsesmæssigt og sonisk rum, som lytteren kan træde ind i. En intim oplevelse, som vi glæder os til at præsentere på Free Folk Mondays.

Line-up:

Zola Mennenöh – vokal, guitar
Nicole Hogstrand – viola da gamba
Johanna Borchert – prepared upright piano
Laurits Hilding Hyllested – trommer

Også norske Siri Byrkjedal er en aktiv del af det unge københavnske musikmiljø. Og som ZOLA trækker hun på både jazz og et folket singer/songwriter-univers. Hun har netop udsendt det smukke album “Songs for a Restless World”, et på én gang skrøbeligt, lyrisk og indigneret album, der videreføre en folkemusikalsk tradition for protestsange. Hun undersøger det moderne menneskes udspændthed mellem en søgen efter fællesskab og en tiltagende individualisme. Det er sange, der udtrykker en stærk bekymring, men som også formidler et håb om nye mulige fællesskaber. Sange, der balancerer mellem ro og rastløshed, voldsomhed og sårbarhed. Et stærkt og vedkommende bud på moderne og samfundsengageret singer/songwriter-musik. Oplev hende denne aften med fuldt band.

Med Free Folk Mondays præsenterer ALICE i samarbejde med Fanø Free Folk Festival skæve og sprøde folk-navne på udvalgte mandage. Vi bygger et intimt folk-univers op og byder på både lokale og internationale navne, primært fra den mere alternative ende af folkemusikken. Ofte sætter vi fokus på lokale miljøer og vi inviterer skiftende gæste-kuratorer. Entréen er hver gang holdt billigt på 50 kroner, der går ubeskåret til musikerne.

Mandag _02.03.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 50 DKK + gebyr

Kun dørsalg50 DKK