Søndag _08.09.24160 DKK + gebyr

VÍÍK – ÅBNINGSUGE

Pan-skandinavisk stjernesekstet forener skønheden og vildskaben i nordisk folkemusik

Vitalt og vedkommende take på de nordiske folkemusiktraditioner leveres af den pan-skandinaviske stjernesekstet VÍÍK. Med den karismatiske norske sangerinde Elisabeth Vik i front, forener de skønheden og vildskaben i de ældgamle skikke og blænder op for en folkemusikalsk fest i åbningsugen på Nørre Allé.

“Ny nordisk folk, når det er bedst”, skrev Gaffa meget rammende om den pan-skandinaviske supergruppe VÍÍK. I front har gruppen den norske sanger og komponist Elisabeth Vik, der på karismatisk vis leder publikum ind i et fortryllende univers af mystiske middelalderballader, sagn og eventyr. Hun bakkes op af et skandinavisk stjernehold bestående af Annelene Toft (violin), Villads Hoffmann (cittern), Morten Alkjær Lassen (harmonika) og Jakob Kragesand (kontrabas) fra Danmark og sidst, men ikke mindst, Mårten Hillbom (percussion) fra Sverige. Rutinerede og legesyge musikere, der sammen gør folkemusikkens rødder levende og vedkommende.

Gruppen har de seneste år markeret sig stærkt som live-navn, bl.a. i Tivoli, på Celtic Connections og på Roskilde Festival i 2022, hvor de høstede 5/6 stjerner i Gaffa for deres dragende og velspillede koncert, og deres evne til at forene skønheden og vildskaben i folkmusikken. VÍÍK er netop aktuelle med albummet “Sagt” (2024), Det er svært ikke at lade sig rive med, når de seks forrygende musikere spiller op. Vi glæder os til en folkemusikalsk fest af de dimensioner, når VÍÍK indtager ALICE søndag aften i åbningsugen på Nørre Allé.

Sagt om VÍÍK
“Nordisk urkraft. Ny nordisk folk, når det er bedst. Hvis Game of Thrones havde været en nordisk mytologisk serie, så ville VÍÍK være musikken, der passede til”– Gaffa

Søndag _08.09.24
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK