Onsdag 12.02.2020120 DKK

Torden Kvartetten (DK/SE) + John Chantler/Johannes Lund (AU/DK)

Free improv

Dansk/svenske Torden Kvartetten giver en af deres sjældne koncerter på ALICE. Kvartetten består af førende nordiske improvisationsmusikere: Mats Gustafsson (saxofoner), Per-Åke Holmlander (tuba), Peter Friis Nielsen (bas), P.O. Jørgens (trommer). John Chantler/Johannes Lund åbner aftenen. Koncerten er en del af Vinterjazz 2020.

 

Torden Kvartetten

En af Danmarks mest bemærkelsesværdige free form rytmesektioner møder to af Sveriges mest kraftfulde blæsere i Torden Kvartetten. Peter Friis Nielsens elastiske el-bas og P.O. Jørgens’ evigt innovative slagtøjsspil har kunnet opleves i mange sammenhænge – måske mest markant i selskab med Peter Brötzmann som The Wild Mans Band.

 

I Torden Kvartetten har den kompromisløse rytmegruppe fundet gode legekammerater i den svenske saxofonist Mats Gustafsson og ligeledes svenske Per-Åke Holmlander på tuba. Sammen har de indspillet to plader og givet en række intense koncerter, spændende fra lyrisk punktualisme til frenetiske energiudladninger.

 

Mats Gustafsson er en af det skandinaviske free jazz-miljøs førende skikkelser. Han kendes ikke mindst for trioen Fire! og det deraf afledte stororkester Fire! Orchestra, som netop var med til at sende ALICE i luften i starten af 2018. Gustafsson er ikke blot en kraftfuld saxofonist og en stærk improvisationsmusiker, men en visionær skikkelse som igen og igen har formået at skubbe den eksperimenterende jazz i nye retninger.

 

Også Per-Åke Holmlander har slået sine folder i Fire! Orchestra, og han var også på plakaten på ALICE i efteråret 2018 som del af Paal Nilssen-Loves roste PNL Large Unit. I det hele taget er Holmlander, som har en baggrund som klassisk uddannet tuba-spiller, en særdeles efterspurgt improvisationsmusiker, der har optrådt med navne som Paul Lovens, Phil Minton, Sven-Åke Johansson, London Jazz Composers Orchestra og Peter Brötzmann Chicago Tentet.

 

Alle musikere i Torden Kvartetten er særdeles aktive i andre sammenhænge, hvorfor de ikke har turneret siden 2013. Men nu får man altså en sjælden chance på ALICE, når de spiller under Vinterjazz 2020. Koncerten er en del af en Vinterjazz-tour, der også bringer Tordenkvartetten til Aarhus og Aalborg. Lad tordenvejret rulle!

 

John Chatler & Johannes Lund

 

John Chantler & Johannes Lund er en sax-synth-duo der med deres repetitive saxofonspil med selskab fra stryger-droner trækker avantgardistiske tråde til La Monte Young & the Theatre of Eternal Dream Music. Deres nyeste album “Andersabo” udkommer i februar 2020.

 

 

Om Vinterjazz:

Koncerten er en del af den landsdækkende festival Vinterjazz, der fejrer 20 års jubilæum den 6.-29. februar 2020. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk

Onsdag 12.02.2020
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×