Onsdag _14.06.23130 DKK + gebyr

The Complete Recordings of Hezekiah Procter CA

Fiktiv countrylegende fra 1930’erne

Kan man ud af det blå opfinde en fiktiv historisk musiker – det ultimative country- og westerngeni, som sætter sit aftryk på musikhistorien og brænder ud som et stjerneskud? Det har den roste canadiske singersongwriter Li’l Andy forsøgt med sit omfattende projekt om den fiktive karakter Hezekiah Procter. Tag en tur i tidsmaskinen og oplev en knitrende og skrattende countrymusik, der kunne været taget ud af en sepiatonet film af Coen-brødrene.

“The Complete Recordings of Hezekiah Procter (1925 – 1930)” har Li’l Andy skabt et alter ego. Som sangskriver har han sat sig for at leve sig ind i et fiktivt menneskes liv og skrive fra vedkommendes synspunkt og historiske perspektiv. Med indædt dedikation til projektet er albummet sågar indspillet på antik optageteknologi fra 1930’erne for at genskabe en autentisk lakpladelyd.

Baseret på den fiktive countrymusiklegendes livshistorie Ifølge narrativet begyndte Hezekiah Procter at skrive musik i 1925, hvor han begyndte at optræde til kabareter og markedsdage, hvilket gjorde ham til en af de første pionerer inden for stringband musik. Hezekiah Procter blev involveret i tidlig optageteknologier, da firmaer som The Victor Talking Machine Co. begyndte at tjene penge på at udgive såkaldt “hillbilly-musik”. Da Hezekiah Procter forsvandt fra offentligheden i 1930, havde han været med til at definere countrymusikken. Som en brysk, gudsfrygtig og selvdestruktiv figur udgør han en form for sammensmeltning af amerikanske countrylegender som Hank Williams, Jimmie Rodgers og Charlie Poole.

Sangene er indspillet sammen med to af de bedste retro-countrybands, der findes: Sheesham & Lotus ‘ Son og The Ever Lovin’ Jug Band, som begge excellerer i at genskabe og genopføre en autentisk lyd af hvid americana fra det tidlige 20. århundrede.

Skrevet om Li’l Andy:

“…a performer who commands a stage effortlessly through his baritone voice and engaging between-song banter…”

(New York Times)

“Roots-based Americana that actually deserves to be made”

(The Village Voice)

 

Onsdag _14.06.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 19:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Køb billet130 DKK