Få billetter
Lørdag 07.11.2020140 DKK

Sutari (PL) + Mehehe (PL)

Experimental folk

Feminin free folk fra Polen. De to nysgerrige grupper Sutari og Mehehe bygger bro mellem østeuropæisk folkemusik, skæve eksperimenter og magiske ritualer. Koncerten er støttet af Den Polske Ambassade i København. OBS: bemærk venligst at tidsplanen er rykket, således at dørene åbner kl 19 og koncerten starter kl 20.

Tænker man på folkemusik, tænker man ofte på den omrejsende skjald, der vandrer fra sted til sted og spiller sine sange. Men for de tre kvinder i den polske gruppe Sutari fortjener dette billede en nuancering. Folkemusikkens traditioner er nemlig i høj grad også blevet båret videre fra generation til generation hos de kvinder, der sad derhjemme. Folkesangene har lullet børnene i søvn, men de har også skabt en rytme og en ramme for hverdagens arbejde – på marken og i køkkenet.

Netop køkkenet og dets lyde har været et vigtigt udgangspunkt for Sutari. I deres musik blander de traditionelle østeuropæiske folkemusikinstrumenter med hverdagens objekter fra køkkenet – piskeris, rivejern og andet. Resultatet er et unikt lydbillede, en slags hjemlig og intim free folk, som trækker på både dybe folkemusikalske rødder og greb fra avantgarde-traditionen, og som på baggrund af dette skaber både humoristiske, poetiske og feministiske fortællinger – smukt forløst af trioens særegne vokalharmonier.

Sutari har vakt opsigt rundt i verden med gribende koncerter på talrige festivaler – bl.a. på WOMEX. I 2017 begejstrede de på Fanø Free Folk Festival. En koncert, der også førte til et nyt samarbejde med den engelske gruppe Dead Rat Orchestra. Nu er de klar med det fremragende nye album “River Sisters”. Et album som med udgangspunkt i trioens feministiske tilgang udforsker relationen til naturen. Samtidig er det et album, som peger på folkemusikkens tradition som politisk musik. Albummet er nemlig en eksplicit øko-feministisk kritik af vores destruktive udbytning af naturen. Men også en hyldest til dem, der værner om den.

Basia Songin fra Sutari er også aktuel i duoen Mehehe. Her arbejder hun sammen med Helena Matuszewska videre i det eksperimenterende og feministiske folk-spor, men med større fokus på ritualer, magi og heksekunst. Med vokal, shamanistiske trommer, traditionelle strygerinstrumenter og elektroniske loops skaber de et natteunivers, som fejrer tidligere tiders kloge koner og hekse – skikkelser, som ellers historisk er blevet kraftigt dæmoniserede. Deres debutalbum “Darkening” udkom sidste år, og vi ser frem til at præsentere deres magiske univers for første gang på dansk jord.

Lørdag 07.11.2020
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 140 DKK inkl. gebyr

Køb billet
Få billetter
×