fbpx
Udsolgt
Lørdag 01.02.2020130 DKK

Selvhenter + Highboy

Improv noise rock

Koncerten er månedens gratis koncert i februar i ALICEs medlemsordning. Læs mere og bliv medlem her.

Med deres buldrende energi og kompromisløse, vitale eksperimenter, er det København-baserede band Selvhenter klar til at indtage ALICE med første klubkoncert i flere år. Aftenen åbnes af Sufie Elmgrens helt nye projekt Highboy.

 

Selvhenter

Det København-baserede kollektiv og pladeselskab Eget Værelse, opkaldt efter Virginia Woolfs historiske roman af samme navn fra 1929, blev startet af Maria Bertel, Jaleh Negari, Sonja LaBianca, Maria Diekmann og Anja Jacobsen i 2010. I næsten ti år har Eget Værelse været platform for musikalske projekter som bl.a. Pinkunoizu, Kirsten Ketsjer, Frk. Jakobsen, Ymers Pizza og Valby Vokalgruppe, som de fem kvinder har skabt både internt og i samarbejde med andre. Men i hjertet af det hele står deres band Selvhenter, der har vakt opsigt med deres buldrende energi og kompromisløse, vitale eksperimenter. 

 

Med stærke forbindelser til Københavns vigtige eksperimentalscene Mayhem, finder Selvhenter inspiration i æstetikken fra rocken og den sofistikerede improvisationsmusik, hårdtslående punk, noise og metal, men også perkussion-drevet musik fra Afrika og Sydøstasien og ikke mindst den moderne minimalistiske kompositionsmusik. De to trommeslagere Jaleh Negari og Anja Jacobsen skaber stærke polyrytmiske mønstre, mens Sonja LaBianca (saxofon) og Maria Bertel (trombone) bærer de simple melodier. Lyden er dog på ingen måde simpel, da effektpedaler gør den hårdtslående, pågående, medrivende og energisk. Det hele bliver leveret med en smittende passion og en humor, der gør det til noget helt essentielt at opleve dem live. 

 

Selvhenter udgav i 2012 deres første fuldlængde plade “Frk. B. Fricka”, der er produceret af guitaristen Peter Peter, og fulgte i 2014 efter med det anmelderroste album “Motions of Large Bodies”, som også skaffede dem hæder til den prestigefyldte Nordic Music Prize. De har gennem tiden optrådt på bl.a. Roskilde Festival, Copenhagen Jazz Festival, Iceland Airwaves og Königsberg Jazz Festival. På ALICE har vi haft glæde af flere forskellige projekter fra de fem kvinder, men det er første gang at vi kan præsentere Selvhenter, som for tiden eksisterer som kvartet. Koncerten bliver gruppens første regulære klubshow i flere år.

 

Sagt om Selvhenter:

 

“An absolute rockin’ Danish outfit using material from extreme noise, free jazz and creative rock to build a sound and energy that is giving new perspectives on alternative music! Gushing and pumping drums that interacts with the distorted trombone and lays the fundament for the sax to move and create within. Inyourface and without compromises – using poetic beauty and complex structures as building blocks for their music.” – Mats Gustafsson

 

Highboy

 

Highboy er navnet på et nyt projekt fra danske komponist, producer, kunstner og performer Sufie Elmgren. Hun trives bedst med at udfordre formaterne ved at krydse genrer, stilarter og historier på nye måder. Det kommer også til udtryk i Highboy, som denne aften præsenterer værket “History of the Skirt” – en række støjende, ekstatisk lange og transcenderende sange, som inviterer til nysgerrig lytning.

 

Elmgren har komponeret værker for kor og har spillet i konstellationer som extreme-improv-bandet SæNk, stoner ambient-projektet Bearth og metalbandet Dynks og har optrådt under aliaser som Die Jane, Tæsque, Miq og Ghoster. Hun er radiovært på D/O Ripper på MMH Radio. 

Lørdag 01.02.2020
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 130 DKK inkl. gebyr

Udsolgt
Udsolgt
×