Mandag _21.10.1950 DKK + gebyr

Rowan Coupland (UK) + Stringflip (SE/DK)

Psychedelic folk og nordic roots

En Engelsk harpe-betvinger og skjald, der synger sange om Berlin, og en ung kvartet, som bringer frisk energi til nordisk og keltisk folkemusik. Dette bliver uden tvivl en mindeværdig runde af vores Free Folk Mondays – og en aften, der kan bringe lys i efterårsmørket, når Rowan Coupland og Stringflip spiller op.

Rowan Coupland er lige dele ur-engelsk barde og samtidsmusiker med stærke referencer til den psykedeliske engelske folkemusik, som man kender den fra bands som Incredible String Band. En omflakkende musiker, der startede sin karriere på Brightons neo-folk scene, men som siden drog ud i verden for at skrive om sine erfaringer. De seneste år har han været bosat i Berlin, og den tyske hovedstad farver da også mange af hans sange, som kombinerer en arkaisk folk-tone med storbyens støj, avantgarde-poesi og smog. Rowan Coupland spiller både harpe og guitar, og så besidder han en stærkt poetisk stemme, som underbygger de stemningsfulde ballader, som man kunne opleve, da han gav koncert på Fanø Free Folk Festival i 2016. Nu får København chancen for at opleve ham, når han lægger vejen forbi ALICE og Free Folk Mondays.

Stringflip spiller nordisk og keltisk folkemusik til dans og koncert i energiske og sprudlende arrangementer. Med violiner, cello og mandola danner de en alsidig strengekvartet knyttet sammen af et stærkt venskab og ægte spilleglæde. Bandets unge medlemmer har gjort sig bemærkede på den nordiske og europæiske folkemusikscene i bands som Mynsterland (DK) og Elmøe & Hoffmann (DK) samt i det irske projekt Blarney Bastards (SE) og popfolk-kvintetten Plejaderna (SE/DK). Publikum kan forvente sig en festlig aften, når Stringflip går på scenen. Der er nemlig skruet op de gode melodier og tunge grooves, blandet med momenter af mere stille lyttevenlige numre, hvor der kæles ekstra for den lækre tone og de små musikalske finesser. Sofie Bollen (violin), Emma Kragh-Elmøe (violin), Albin Sundin (mandola) og Veronika Krøll Voetmann (cello) skaber i fællesskab et alsidigt og kontemporært udtryk med forståelse og respekt for folkemusiktraditionen.

Med Free Folk Mondays præsenterer ALICE i samarbejde med Fanø Free Folk Festival skæve og sprøde folk-navne på udvalgte mandage. Vi bygger et intimt folk-univers op og byder på både lokale og internationale navne, primært fra den mere alternative ende af folkemusikken. Ofte sætter vi fokus på lokale miljøer og vi inviterer skiftende gæste-kuratorer. Entréen er hver gang holdt billigt på 50 kroner, der går ubeskåret til musikerne.

Mandag _21.10.19
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 50 DKK + gebyr

Kun dørsalg50 DKK