Onsdag 18.01.2023180 DKK

Rob & Flammer Dance Band (GH/NO)

Ghanesisk legende indtager Musikcaféen med kosmisk afro-funk

Ryst kroppen til funk på ghanesisk vis med Rob & Flammer Dance Band, når de indtager Musikcaféen på Huset i Magstræde.

“Funky” Robs første europæiske turné nogensinde i august 2019 var en fest! Den flamboyante sanger aktiverede sit all-star cast af musikere gennem rastløse sæt på to timer eller mere, og prædikede ubønhørligt funk på den ghanesiske måde, før han lod hele affæren kollapse i et hæst skrig: “Vil du have mere?”. Nu er han tilbage i 2023 takket være den massive offentlige efterspørgsel – den legendariske performer blev mødt af et stort publikum næsten overalt, hvor han spillede.

Robert Roy Raindorf er en af ​​de mest gådefulde skikkelser på Vestafrikas 1970’er-scene. Efter at have flyttet til Benin lærte Rob at spille på en musikskole i Cotonou og brød senere igennem hos de lokale musikkongelige. En oplevelse, som han derefter tog med sig hjem til Ghana, og som kvalificerede ham til at blive hjernen bag store funk-outfits, der afspejler hans kærlighed til amerikanske sværvægtere som James Brown eller Otis Redding.

Efter to albums (“Funky Rob Way”, 1977, “Make It Fast, Make It Slow”, 1978) på det sagnomspundne Essiebons-aftryk og et slettet (“Hellfire”, 1981) forsvandt han ind i showbiz-uvished, mens han forblev et respekteret medlem af sit samfund, hvor han administrerede flere restauranter. Først i nullerne, med sine musikbloggere, pladefanatikere og genoplivede interesse for afrikanske lyde, blev Robs musik opdaget igen. Hans iørefaldende nummer “Make It Fast, Make it Slow” blev samplet af karakterer som J Dilla og Camp Lo og har lige siden været et hit på dansegulvene verden over. Men det tog manden selv yderligere 10 år at søge rampelyset igen.

På den kommende turné vil Oslos eget Flammer Dance Band akkompagnere Rob. Dette tunge afro-psykedeliske outfit drives af en flok tidligere breakdancers, som for flere år siden har perfektioneret deres moves ved at rocke og poppe til Robs Afro-funk. For dem er det et samarbejde en drøm, der går i opfyldelse. Det energiske 7-mandsband er all about vintage synths, space out-effekter, grooves der får hofterne i gang og hæsblæsende breaks. Stramme rytmer og kvalitetsmusik med friheden, spontaniteten og energien fra et jamband.

Billetter: 180 DKK (90 DKK med gyldigt studiekort)

Onsdag 18.01.2023
Venue: Huset
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 180 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×