Mandag _01.04.24130 DKK + gebyr

Phew JP

En storm af tæt elektronik og mystiske vokaler fra japansk legende

Med et imponerende katalog der spænder fra japansk 70’er-punk over industrial til avantgarde og eksperimenterende udskejelser, og samarbejder med bl.a. Ryuichi Sakamoto og medlemmer fra CAN og Einstürzende Neubauten i bagagen, har Phew forankret sig som en legendarisk skikkelse på den internationale scene. Nu gæster hun ALICE med sit seneste album.

Den enigmatiske sanger og elektroniske musiker Phew aka Hiromi Moritani slog sine første folder på 1970’ernes japanske undergrundsscene, og hun er siden blevet anerkendt internationalt som en legendarisk skikkels. Phews eklektiske katalog spænder fra punk over industrial til avantgarde og eksperimenterende udskejelser, og hun har det seneste årti udgivet en række fremragende albums med vokal og elektronik. Phews lange musikalske virke bindes sammen af hendes karakteristiske cool og næsten-talte-ikke-helt-syngende sangstil, som har virket som et anker i store dele af hendes kunsteriske virke og utallige samarbejder, og som virker svært dragende på lytteren.

Phew startede som forsanger for en af Osakas tidligste punkgrupper i 1978, Aunt Sally, og samarbejdede siden som soloartist i 80’erne med prominente navne som Ryuichi Sakamoto, Conny Plank, Holger Czukay og Jaki Liebezeit (CAN), Alex Hacke (Einstürzende Neubauten), samt Chrislo Haas (DAF). I de senere år har hun både udgivet musik og spillet live med Ana da Silva fra The Raincoats, Jim O’Rourke, Oren Ambarchi, Ikue Mori og Yoshimi fra OOIOO / Boredoms / Saicobab.

Seneste udgivelse fra Phew er det imponerende soloalbum “New Decade” (Mute Records, 2021), optaget i hendes hjemmestudie i Tokyo-forstaden Kawasaki under pandemien. Gennem en intens storm af elektronik og mystiske vokaler, udtrykker albummet en dystopisk stemning. Vi er stolte af at kunne præsentere Phew, når hun gæster ALICE til april.

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Mandag _01.04.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Køb billet130 DKK