Onsdag _04.03.20120 DKK + gebyr

Peter Zummo Ensemble (US) + Military Genius (US)

Minimalism og improv

Som en af ikonet Arthur Russells mest benyttede musikere og samarbejdspartnere er New York-trombonisten Peter Zummo ofte gået under radaren. Ikke desto mindre byder hans soloudspil på smukke og vedkommende minimalistiske værker. Til marts kommer han til København med sit ensemble og en ny plade. Aftenen åbnes af industrial-projektet Military Genius. 

 

Der er en god garanti for at man har lyttet til Peter Zummo uden at vide det. Den amerikanske trombonist og komponist, der har rødder i New Yorks avantgarde-scene i 70’erne og 80’erne, var nemlig en af ikonet Arthur Russells mest benyttede musikere og samarbejdspartnere. Over alt fra moderne klassiske udspil til disco-klassisisme har Zummo akkompagneret Russells cello med sit uforlignelige trombone-spil. Og det var også da Arthur Russell fik en revival i starten af 2010’erne at publikum for alvor begyndte at blive opmærksomme på Zummos soloalbums, hvor bl.a. “Zummo With an X” fra 1985 blev genudgivet i 2012 til fremragende anmeldelser.

 

Peter Zummo har i fire årtier spillet sammen med grupper som Love of Life orchestra, Downtown Ensemble, Flying Hearts og Lounge Lizards, samt en lang række avantgarde-folk fra både jazz- og kompositionsverdenen, der foruden Russell tæller Jon Gibson, Pauline Oliveros, David Behrman, Philip Corner, Phill Niblock og Yasunao Tone. Zummo har skabt en personlig lyd, som han selv kalder “minimalism plus a whole lot more”. En lyd, der har fået Pitchfork til at udråbe ham til en uopdaget legende, og som også gennemsyrer hans soloudgivelser.

 

I efteråret 2019 udgav Peter Zummo sit nyeste album “Deep Drive” på britiske Tin Angels nye underlabel Unheard of Hope. Albummet er indspillet i samarbejde med bl.a. Keith McIvor (aka JD Twitch/Optimo) og er en lydlig collage af fieldrecordings, improvisationer over kromatiske skalaer, spoken word, elektronik og live-instrumentering. Når Peter Zummo gæster ALICE er det med sit ensemble med bl.a. Peter Broderick, der spillede koncert på Nørre Allé 7 i efteråret 2019.

 

Lineup: 

Peter Zummo 

Peter Broderick 

Mabe Fratti

Joe Carvell 

 

Sagt om Peter Zummo

 

“From modern classical to disco classicism, Peter Zummo shadowed Arthur Russell’s cello lines with his peerless trombone work.” – Pitchfork

 

“A swirling, laidback soup of influences and tones, loosely arranged yet very well blended together” – The Wire 

 

“Whether adding quivering trombone riffs to Russell’s mutant disco records or creating

space for the dancers to improvise on Lateral Pass, Zummo’s playing is both unique and recognizable” – Bandcamp

 

Military Genius

 

Industrial og eksperimenterende r&b forenes hos det audiovisuelle projekt Military Genius, der forsøger at spejle tidens politiske og eksistentielle oprør. Deres budskab om fred i verdens kaos udfoldes i turbulente kompositioner, free-form noise og abstrakte meditative gengivelser af den rå virkelighed. Military Genius’ fjerde album “Deep Web” er mørke og kosmiske møder mellem skævt klingende klaver, gennemtrængende guitar, distortede club-rytmer og euforisk saxofon. De har før delt scene med navne som N0V3L, Crack Cloud og Blanka og spiller første danske koncert denne aften på ALICE, når de åbner for Peter Zummo Ensemble.

Onsdag _04.03.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK