Fredag _13.09.24130 DKK + gebyr

Nyege Nyege UG : Aunty Rayzor + Phelimuncasi + DJ PÖ – ÅBNINGSUGE

Nyege Nyege tager magten over dansegulvet på ALICE

Få en fysisk fornemmelse af den afrikanske diasporas innovative elektroniske musikscene når det fremsynede kollektiv og pladeselskab Nyege Nyege tager magten over dansegulvet på ALICE og præsenterer den kompromisløse nigerianske rap-stjerne Aunty Rayzor, Phelimuncasis danseekstatiske protestmusik og DJ PÖ, som har en erklæret mission om at få dig til at danse indtil du glemmer dit eget navn.

Nyege Nyege – som på Ugandas hovedsprog ganda betyder ”en ubændig trang til at danse” – er både et pladeselskab, et kollektiv og en festarrangør, der driver en ekstatisk festival i et forladt turistresort ved Nilens flodbred. Over en årrække har Nyege Nyege gjort Kampala til et brændpunkt for samtidens mest nyskabende elektroniske musik; i den østafrikanske region såvel som globalt. Nyege Nyege samler lokal undergrundsmusik fra gaden og klubberne såvel som forunderlige lyde fra hele den afrikanske diaspora, som trap, footwork, tanzaniansk polyrytmik, ugandisk bryllupssang og hård trance. Med en strøm af fremragende udgivelser er Nyege Nyege et af de mest vitale og fremsynede musikmiljøer lige nu.

Aunty Rayzor
Den nigerianske rap-stjerne Aunty Rayzor leverer barberbladsskarp præcision og ubønhørlige beats. Hendes nummer “Kuku Corona” blev Nigerias hymne under pandemien, og hun har optrådt på store festivaler og arenaer i trods sin unge alder. Aunty Rayzors stærke flow, kompromisløse karisma og samarbejder med producere som Debmaster og Rey Sapienz har skubbet hende frem som en af Nigerias mest hypede rappere. Aunty Rayzor rev publikum rundt på Roskilde Festival sidste år og er nu klar til at indtage ALICE.

Phelimuncasi
Danseekstase og glødende revolutionsånd! Med indflydeser fra den rytmisk potente gqom og toyi-toyi-bevægelsen mod apartheid, udgyder den sydafrikanske trio Phelimuncasi en radikal danseprotestmusik. Insisterende grooves fylder lydbilledet og der opfordres til forandring gennem en blanding af rap, mantra-agtigt call-response-kor og spoken word. Phelimuncasi udgav første album på Nyege Nyege i 2020 og spillede en uforglemmelig koncert på Roskilde Festival sidste år.

DJ PÖ
PÖ kommer med en elektronisk syntese af lyde fra Mali, Ghana og Uganda og har en erklæret mission om at få dig til at danse indtil du glemmer dit eget navn. Den fransk-ghanesiske DJ har længe været en fast del af Nyege Nyege og det gik helt bananas ned da hun spillede udsolgt show som en del af Gong Tomorrow Festival i 2021.

Fredag _13.09.24
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Køb billet130 DKK