Udsolgt
Fredag _05.11.21120 DKK + gebyr

Nyege Nyege club special: HK01 w/ Diaki, Turkana, Authentically Plastic, Menzi at Mayhem

Afro electronic rave

Fat danseskoene. Det ugandiske label Nyege Nyege sætter gang i festen til en ny tilbagevendende klubaften præsenteret af ALICE. Første arrangement i serien finder sted på Mayhem, hvor du kan opleve DJ-sets fra Diaki, Turkana, Authentically Plastic og Menzi.

OBS: Koncerten finder sted på Mayhem

Bemærk – ændret tidsplan:
21.00 – Doors
21.30 – Authentically Plastic
23.00 – Turkana
00.00 – Diaki
01.00 – Menzi

“Om det er med livet som indsats eller som belønning, ved jeg ikke, men ikke desto mindre sad jeg tilbage med følelsen af, at den elektroniske dansemusik er et spørgsmål om liv eller død for medlemmerne af Nyege Nyege.”

For nylig indtog selskabet Nyege Nyege København med en storstilet label-aften under Gong Tomorrow-festivalen. Her fik de mindet os om dansens både overvældende og helende kraft efter en nedlukning, der har givet alt for lidt mulighed for dette. Ovenstående citat stammer fra Seismografs reportage fra aftenen og taler sit tydelige sprog om, hvor betydningsfuld netop dansen er for livsform hos Nyege Nyege.

Nyege Nyege betyder på Ugandas hovedsprog ganda netop også ”en ubændig trang til at danse”. Og over en årrække har Nyege Nyege gjort Kampala til et brændpunkt for samtidens mest nyskabende elektroniske musik; i den østafrikanske region såvel som globalt.

Nyege Nyege, der netop også er booket til Roskilde Festival i 2022, får nu deres helt egen tilbagevendende klub i København præsenteret af ALICE. Første aften finder sted på Mayhem, hvor vi indbyder til svedig dans med en perlerække af stærke DJs fra det mangehovede kollektiv.

Maliske Diaki er kendt for at blande Bamakos balani-kultur med elementer af footwork og drum’n’bass i hvad der er blevet kaldt et kvintessentielt afro rave-udtryk. Fra Berlins klubber til små landsbyer i udkanten af Bamako har han sat ild i dansegulvet. Nu er det Københavns tur!

Sydsudanesiske Turkana ser dansegulvet som en kampzone mellem undertrykkelse og frigørelse. En kompromisløs kunstner, der er som en blanding mellem Nkisi og Grace Jones.

“Demon of the Nile” er Authentically Plastic blevet kaldt af konservative medier i Uganda, hvor den Kampala-baserede DJ og producer udfordrer normerne med en blanding af elektronisk musik og politisk aktivisme. Bl.a. arrangerer Authentically Plastic den faste klub ANTI-MASS, der skaber rum for femme- og queer-kunstnere. Selv blander de gqom, acid house, techno og afrofuturistiske lydlandskaber.

Menzi er en pioner inden for den sydafrikanske gqom som del af duoen Infamous Boiz. Som solo-kunstner skubber han gqom-musikken i en mere cyberpunk-orienteret retning, som det kan høres på hans debut-EP fra sidste år.

Fredag _05.11.21
Dørene åbner kl: 21:00
Koncerten starter kl: 21:30
Pris: 120 DKK + gebyr

Udsolgt120 DKK
Udsolgt