Få billetter
Søndag _20.02.22180 DKK + gebyr

Nils Økland Band (NO) at Brorsons Kirke / Vinterjazz

Nordic folk og jazz

Med sin hardangerfele forbinder uforlignelige Nils Økland den nordiske folkemusiks dybeste rødder med moderne improvisation og samtidsmusik. Der er lagt op til en tindrende smuk aften, når ALICE præsenterer Nils Økland og hans fantastiske band i Brorsons Kirke under Vinterjazz 2022. Koncerten er støttet af Nordisk Kulturfond / PULS.

OBS: Koncerten finder sted i Brorsons Kirke

I den bølge af nordiske musikere, der bygger bro mellem den traditionelle folkemusik, moderne komposition og jazzet improvisation, er den norske hardangerfele-spiller Nils Økland en af de mest personlige stemmer. En musiker, der helt ubesværet synes at kunne veksle mellem gamle folkemelodier, klassisk musik, improvisation og egne gribende kompositioner. Øklands koncerter er som regel dybt poetiske oplevelser, hvor nordisk spillemandstradition og samtidsmusik mødes i et sitrende nu, der nærmest kan få tiden til at stå stille. I hvert fald er det stort set umuligt at forblive upåvirket af denne musik rundet af åbne vidder og en vibrerende nordisk sjælfuldhed.

Økland spiller på både violin og det sjældne barokinstrument viola d’amore. Dog har han især gjort sig bemærket gennem sit innovative og samtidig dybt traditionsbevidste spil på den norske hardangerfele. Han har udgivet adskillige roste plader på selskaber som Rune Grammofon, Hubro og ECM, både solo og med bands som Lumen Drones og 1982. Med sit eget Nils Økland Band udsendte han i 2017 den fantastiske ‘Lysning’. Her kan man nyde orgelstykkerne fra den mangeårige samarbejdspartner Sigbjørn Apeland, blæserne fra Rolf-Erik Nystrøm og den dybe bund fra Mats Eilertsens bas, mens multiinstrumentalist Håkon Mørch Stene tilføjer både slagtøj, vibrafon og guitar. Salt Peanuts skrev om udgivelsen: “Noe særlig vakrere musikk med norske røtter skal du lete lenge etter”.

Nu skal man dog ikke lede helt så længe. For ikke alene har Nils Økland netop udsendt den nye og smukke plade, “Glødetråder”. Han giver også koncert i København. Nils Økland Band gæstede i 2018 netop Brorsons Kirke, hvor de gav en tindrende smuk koncert. Der er derfor også grund til at have høje forventninger, når de indtager det samme rum under Vinterjazz 2022.

Koncerten er en del af Vinterjazz – en landsdækkende musikfestival, der fejrer jazzen og udforsker dens mange forgreninger. Vinterjazz 2022 finder sted den 3.-27. februar. Læs mere om festivalen på www.jazz.dk

Søndag _20.02.22
Dørene åbner kl: 19:30
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK + gebyr

Køb billet180 DKK
Få billetter