Fredag _09.07.2180 DKK + gebyr

Ø-værker for små danske orgler / Myriam / ilinx – Copenhagen Jazz Festival

Sound art, experimental electronic og composition

Der venter en underfundig udforskning af lyd, når ALICE under Copenhagen Jazz Festival byder på en sommeraften med ilinx, Myriam og projektet Ø-værker for små danske orgler. Arrangementet bringer os omkring ambiente lydflader, middelalderlig kirkemusik, eventyrlige fortællinger, knirkende orgel-mekanik og meget mere.

Koncerten er en del af ALICE Summer Series’ Copenhagen Jazz Festival-program og foregår i gården mellem ALICE og UNION – læs mere her.

Sommeren er over os, og det samme er ALICE Summer Series – vores stemningsfulde udendørskoncerter, der finder sted i den hyggelige gård mellem ALICE og UNION. Her byder vi fredage og lørdage fra slut maj til slut august på levende musik af høj kvalitet tilsat sommerlig stemning og læskende drinks.

Til dette arrangementet kommer vi med tre spændende danske projekter ud på en lydlig rejse, der både bringer os til eventyrlige verdener, danske ø-kirker og langt ind i vokalmusikkens helende rum.

Projektet Ø-værker for små danske orgler opstod under sidste års nedlukning, hvor komponist Frederik Ebert og lydkunstner  Sofie  Voight rejste rundt omkring i små danske ø-kirker for at indsamle lydmateriale. Duoen  arbejder  med  lydlige  og  klanglige  improvisationer  baseret  på nære orgel-optagelser. Koncerten denne eftermiddag er en elektronisk fortolkning af materialet, hvor klanglige teksturer, fejlkilder, mekanik og orglets eget væsen udfoldes i ambiente forløb. Kompositionerne er støvede og  poetiske  universer.  I  løbet  af  koncerten  vil  duoen  skiftevis  spille  numre  fra  deres  udgivelser  Græshave  #1  og  Nyord  #2  samt  skabe  elektroniske  improvisationer  med  nyt  materiale  fra  bl.a Bornholm.

Med referencer til både middelalderens kirkemusik, og 00’ernes r’n’b divaer, skaber ilinx et særegent rum, hvor stemmen er i centrum. ilinx består af Anna Sophie Mæhl, Laura Marie Madsen, og Amanda Appel, der på trods af deres vidt forskellige musikalske baggrunde og praksisser, smelter sammen til en pulserende enhed af vokal. Fundamentet for gruppens arbejde er en tro på stemmens helende og bevarende kraft, der på grund af dens kropslige udgangspunkt har en nærmest magisk evne, til at skabe forbindelser mellem mennesker. Forvent præcise korværker, flygtige improvisationer, poppede passager og fortolkninger af nye såvel som gamle værker. Stemmen er grundstoffet, men til tider suppleres der med andre luftstrømsafhængige instrumenter, som saxofon, akkordeon og orgel.

Bag navnet Myriam står Alfred Jacob Bévort og Asger Langberg Søndergaard, som udgav deres debutalbum sidste år. Myriam skaber via manipulerede akustiske instrumenter og reallyde en lyriske eventyrfortælling, hvor det transformative er et grundelement. Nysgerrigt og drevet af eksperimentallyst bevæger musikken sig ind og ud af struktur og kaos.

Praktisk om ALICE Summer Series

Under ALICE Summer Series-titlen præsenterer vi udendørs koncerter fra slut maj til slut august. Vi rykker baren ud i gården mellem ALICE og UNION og indbyder til godt samvær omkring den eventyrlystne musik fredag og lørdag. Vi følger naturligvis myndighedernes anvisninger i forhold til COVID-19 nøje og opdaterer løbende formatet til de gældende restriktioner. Koncertområdet bliver med en kombination af ståpladser og unumm. siddepladser. Vil du sikre dig en siddeplads, er det en god idé at komme i god tid. Der vil være bar i gården, ligesom Send Flere Krydderier de fleste weekender byder på salg af lækker mad.

OBS! Det er nødvendigt at medbringe gyldigt corona-pas til koncerterne. Vi opfordrer desuden kraftigt til at man køber billet i forsalg, da det giver os bedre mulighed for at komme i kontakt med publikum efterfølgende med henblik på stop af smittespredning.

Fredag _09.07.21
Dørene åbner kl: 16:00
Koncerten starter kl: 17:00
Pris: 80 DKK + gebyr

Køb billet80 DKK