fbpx
Aflyst
Tirsdag 17.03.2020160 DKK

Mats Gustafsson & Thurston Moore (SE/US) + Amirtha Kidambi & Lea Bertucci (US)

Free jazz og improv

I lyset af Statsministerens seneste udmelding omkring Corona-virus (Covid-19) og anbefaling om at holde kulturinstitutioner lukkede i forsøg på at begrænse smittefare, har ALICE fra dags dato og til og med 31. marts valgt at holde lukket, hvilket betyder at alle arrangementer i denne periode aflyses. Koncerten 17. marts må derfor desværre også aflyses. Billetter refunderes via Billetto. Mere info om Corona-virus og ALICE her.

Flot dobbeltaften i improvisationsmusikkens tegn til marts. ALICE præsenterer sidste nye freejazz-eksperiment fra den profilerede saxofonist Mats Gustafsson og støjguitar-pioneren Thurston Moore, “The New Quiet”, og Amirtha Kidambi og Lea Bertuccis nye duoprojekt, der vækker minder om tidlig elektronisk musik og musique concrète. Billetsalget starter onsdag d 22/1 kl 12.

 

Mats Gustafsson & Thurston Moore: The New Quiet

 

The New Quiet er det seneste freejazz-eksperiment fra det mangeårige musikalske samarbejde mellem saxofonisten Mats Gustafsson (Fire! & Fire! Orchestra, The End, The Underflow) og støjguitar-pioneren Thurston Moore (Sonic Youth, Chelsea Light Moving, Thurston Moore Band/ Spirit Council). Selv beskriver de lyden som elektroniske missiler i møder med skiftevis højenergiske og dynamiske doom-flader, akustisk støj, vokalt kaos og freejazz-splatter. The New Quiet skal uden tvivl opleves live, når Gustafsson på saxofon, fløjte og live elektronik og Moore på guitar, vokal og elektronik giver koncert på ALICE.

 

Mats Gustafsson er en af det skandinaviske free jazz-miljøs førende skikkelser. Han kendes ikke mindst for trioen Fire! og det deraf afledte stororkester Fire! Orchestra, som netop var med til at sende ALICE i luften i starten af 2018. Gustafsson er ikke blot en kraftfuld saxofonist og en stærk improvisationsmusiker, men en visionær skikkelse som igen og igen har formået at skubbe den eksperimenterende jazz i nye retninger. Foruden koncerten med Thurston Moore har vi glæde af Mats Gustafsson på ALICE, når han spiller med improvisationsgruppen Torden Kvartetten under årets Vinterjazz Festival.

 

 

Thurston Moore har med grundlæggelsen af gruppen Sonic Youth og sit mangeårige virke i feltet mellem rock, støj, avantgarde og improvisation sat et afgørende mærke på musikhistorien. Han står krediteret på mere end 800 udgivelser, primært som instrumentalist, komponist og sangskriver, men har også gjort sig som blandt andet producer, studiotekniker og grafiker og må i det hele taget kaldes et ikon for moderne alternativ musik. Moore har spillet en lang række shows på både Jazzhouse og ALICE, hvor senest to udsolgte koncerter med Thurston Moore Group i foråret 2019 stadig får væggene til at vibrere på Nørre Allé 7.

 

 Amirtha Kidambi & Lea Bertucci (US)

 

Den indisk-amerikanske komponist og vokalist Amirtha Kidambi og komponisten, performeren og sound designeren Lea Bertucci har hver for sig markeret sig som to nyskabende navne på New Yorks eksperimenterende scene de seneste år. Kidambi med gruppen Elder Ones, der spillede en af årets bedste freejazz-koncerter på ALICE i 2019 og Bertucci der bl.a. står bag en række elektroakustiske soloudgivelser og samarbejder med danseteatre som Big Dance Theater og Pig Iron Theater.

 

I deres nye duo-projekt udforsker Amirtha Kidambi og Lea Bertucci den menneskelige stemmes udvidelse og muligheder gennem analog elektronik. Bertucci manipulerer Kidambis vokal gennem analog båndmaskine ved fysisk at røre hjulene og båndet, og Kidambi svarer igen med et arsenal af klanglige teknikker, der producerer et uendeligt feedback af støj, forvrænget- og forstærket vokal. Sammen skaber de et klangunivers, der vækker minder om tidlig elektronisk musik og musique concrète og som helt klart skal opleves live i improviseret form. Kidambi og Bertucci udgav deres debut “Phase Eclipse” på Astral Spirits Records i efteråret 2019.

Tirsdag 17.03.2020
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK inkl. gebyr

Aflyst
Aflyst
×