fbpx
Lørdag 05.06.2021120 DKK

Maher & Salam Duo (SY) + Sound and Vision

Middle eastern music og syrian roots

En smuk rejse ind i den mellemøstlige musikarv fra de to herboende syriske musikere Maher Mahmoud og Salam Susu. Aftenen åbnes med ambiente toner fra Pape Arce, der præsenterer sit projekt Sound and Vision.

Koncerten er en del af ALICE Summer Series og foregår i gården mellem ALICE og UNION – læs mere her.

Sommeren er over os, og det samme er ALICE Summer Series – vores stemningsfulde udendørskoncerter, der finder sted i den hyggelige gård mellem ALICE og UNION. Her byder vi fredage og lørdage fra slut maj til slut august på levende musik af høj kvalitet tilsat sommerlig stemning og læskende drinks.

Denne aften skal vi tilbringe i fornemt selskab med Maher Mahmoud og Salam Susu – to fantastiske musikere, som bringer Mellemøstens og Syriens rige musikarv til danske ører. Maher Mahmoud mestrer den arabiske oud og har arbejdet med den i talrige sammenhænge – fra traditionel og klassisk arabisk musik til jazz, bigband-musik og mere eksperimenterende projekter. Det imponerende CV kan fremvise samarbejder med navne som Damon Albarn, Brian Eno, Berlin Chamber Orchestra, Blood Sweat Drum’n’Bass Big Band og Art Ensemble Syd. Maher Mahmoud er en dedikeret ambassadør for den syriske musik i Danmark, hvor han har grundlagt det anerkendte The Syrian Expat Ensemble. Han arbejder ligeledes med at opbygge et netværk af syriske musikere rundt omkring i Europa.

I Syrien studerede Maher Mahmoud sammen med pianisten Salam Susu. Siden mistede han kontakten til hende, men til et arrangement i Danmark mødtes de tilfældigt igen og genoptog kontakten. Salam Susu ankom til Danmark som flygtning fra Syrien i 2015 efter en barsk rejse til fods. I Danmark blev hun snart involveret i flere kunstneriske projekter, herunder Christian Lollikes teaterstykke “Uropa”, hvor hun både medvirkede som skuespiller og pianist. Hun begyndte også at studere harpe. Som Mahmoud forener hun en baggrund i klassisk musik med en interesse for både traditionel arabisk musik og moderne fusion. Hun er aktiv i ensembler som Radiant Arcadia og Mosaic samt  i The Syrian Expat Ensemble. Men til Summer Series kan man altså glæde sig til at opleve Mahmoud og Susu i inderligt duo-sammenspil.

Inden koncerten med Maher & Salam Duo kan man opleve varme og imødekommende ambient-toner fra den københavnske producer og lydkunstner Pape Arce, som præsenterer sit projekt Sound and Vision. Papa Arce præsenterer musik fra et kommende album, som netop blev indspillet på ALICE i forbindelse med vores Open Call Studio tidligere i år. Forvent en organisk blanding af improvisation og elektroniske manipulationer, når Sound and Vision fylder gården foran ALICE med sit duvende udtryk.

Praktisk om ALICE Summer Series

Under ALICE Summer Series-titlen præsenterer vi udendørs koncerter fra slut maj til slut august. Vi rykker baren ud i gården mellem ALICE og UNION og indbyder til godt samvær omkring den eventyrlystne musik fredag og lørdag. Vi følger naturligvis myndighedernes anvisninger i forhold til COVID-19 nøje og opdaterer løbende formatet til de gældende restriktioner. Koncertområdet bliver med en kombination af ståpladser og unumm. siddepladser. Vil du sikre dig en siddeplads, er det en god idé at komme i god tid. Der vil være bar i gården, ligesom Send Flere Krydderier de fleste weekender byder på salg af lækker mad.

OBS! Det er nødvendigt at medbringe gyldigt corona-pas til koncerterne. Vi opfordrer desuden kraftigt til at man køber billet i forsalg, da det giver os bedre mulighed for at komme i kontakt med publikum efterfølgende med henblik på stop af smittespredning.

Lørdag 05.06.2021
Dørene åbner kl: 16:00
Koncerten starter kl: 17:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×