Aflyst
Fredag 18.09.2020170 DKK

Lankum (IE)

Irish folk
Afledt af situationen med coronavirus, har Lankum desværre været nødt til at aflyse hele deres efterårstour, og derfor også koncerten på ALICE 18. september. Vi arbejder på en ny dato til koncerten. Købte billetter refunderes via Billetto indenfor 21 dage. Mere info om Corona-virus og ALICE her.

Dublin-bandet Lankum vender tilbage til ALICE, hvor de i efteråret 2019 gav en fortryllende koncert for fuldt hus. Bandets seneste album, “The Livelong Day”, har for alvor slået bandets navn fast som et af de væsentligste roots-navne.

Dublin-bandet Lankum er blevet udråbt til et af de mest sensationelle navne, der er kommet ud af den righoldige irske folk-scene i mange år. Deres blanding af autentisk roots-nerve, stærk historiefortælling og en næsten punket attitude griber publikum om struben. At forbinde irsk folkemusik med punket æstetik kan ikke siges at være nogen nyskabelse, men hos Lankum er der ikke tale om nogen gimmick, men om en oprørsk energi, der udspringer af det dybe arbejde med traditionen. Her er mørke og vrede, men også nærvær og stor skønhed, og Lankums musik appellerer til såvel af traditionel irsk folkemusik som til fans af Nick Cave & The Bad Seeds og lignende navne.

Oprindeligt hed bandet Lynched, men i 2016 skiftede de dog navn til Lankum. Selvom det oprindelige navn var afledt af søskendeparret Ian og Daragh Lynch bekendtgjorde bandet i et statement, at de ikke kunne fortsætte med at bære navnet “while the systemic persecution and murder of Black people in the USA continues.” Et udsagn, der også vidner om bandets engagement i samfundet, og deres afstandtagen til social uretfærdighed.

Som Lynched gæstede de i 2014 Tønder Festival, hvor de blev et af årets mest skamroste navne. Musiksiden Undertoner gav koncerten maksimale 6 stjerner. Siden har de optrådt på bl.a. Roskilde Festival. Og sidste år indtog de så et fyldt ALICE med deres nye album, “The Livelong Day” – et album, der blev hyldet som et folk-mesterværk i en lang række toneangivende medier. Herhjemme skrev Information: “Med Lankum er traditionen blevet ramt af et jordskælv, der er subtilt og elegant. Men alligevel breder sig højt på Richter-skalaen.” Og albummet var da også at finde på mange årslister over 2019s bedste plader.

Til september vender Lankum tilbage til Danmark og til ALICE. Glæd dig til en både smuk og smertefuld rejse ind i den irske musiks traditioner, der foldes ud med traditionelle instrumenter som tinfløjte, fiddle, sækkepibe og harmonika samt bandets rå og sjælfulde vokalharmonier.

Fredag 18.09.2020
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 170 DKK inkl. gebyr

Aflyst
Aflyst
×