Aflyst
Lørdag _14.03.20140 DKK + gebyr

JOY!Guru: Debashish Bhattacharya, Wojtek Traczyk & Hubert Zemler (IN/PL)

Spiritual hindustani jazz

I lyset af Statsministerens seneste udmelding omkring Corona-virus (Covid-19) og anbefaling om at holde kulturinstitutioner lukkede i forsøg på at begrænse smittefare, har ALICE fra dags dato og til og med 31. marts valgt at holde lukket, hvilket betyder at alle arrangementer i denne periode aflyses. Koncerten 14. marts må derfor desværre også aflyses. Billetter refunderes via Billetto. Mere info om Corona-virus og ALICE her.

Guitar-mester fra Hindustan drager på tranceskabende rejse ind i den spirituelle jazz sammen med to fremragende polske jazzmusikere. Projektet JOY!Guru har høstet massive kritikerroser og kommer nu til ALICE. Bemærk, at koncerten er siddende og med begrænset plads.

Debashish Bhattacharya, der stammer fra Hindustan-regionen i det nordlige Indien, er en af de helt store navne inden for indisk musik, og en instrumental-pioner, der har defineret sin helt egen lyd.

 

Allerede som 4-årig blev han dybt fascineret af Hawaii-guitaren og andre former for slide guitar. Denne dybe kærlighed har han taget med sig ved at udvikle op til flere special-designede guitarer og spilleteknikker, der forener amerikanske slide-guitar traditioner og klassisk indisk musik. Ligesom hans tre patenterede guitarer Chaturangui, Gandharvi og Anandi (hans såkaldte “trinity of guitars”) forener vestlige og østlige traditioner – således har Debashish Bhattacharya også i sit musikalske virke bygget bro mellem traditioner i samarbejder med vestlige musikere fra jazz- og blues-traditionen. Han har også samarbejdet med navne som den vestafrikanske kora-spiller Ballake Sissoko og den marokkanske oud-mester Dris El Maulumi.

 

Med sin nye trio JOY!Guru teamer han op med to fremragende polske jazzmusikere: Wojtek Traczyk (kontrabas) & Hubert Zemler (trommer). Deres fælles album “Chaturangui Express” fra sidste år begejstrede kritikerne og fik bl.a. en Top of the World-placering i Songlines. Trioen udforsker arven fra 70ernes spirituelle jazz og fusionsmusik med både elementer af modaljazz, tranceskabende ragaer og selvfølgelig masser af hypnotisk indisk slide-guitar fra den store mester.

 

Debashish Bhattacharya kunne opleves på Roskilde Festival i 2017. En “hypnotiserende tour de force” skrev Undertoner bl.a om den koncert. Og mon ikke man kan se frem til en lignende ekstatisk oplevelse på ALICE, når Debashish Bhattacharya optræder med JOY!Guru.

Lørdag _14.03.20
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 140 DKK + gebyr

Aflyst140 DKK
Aflyst