Få billetter
Fredag _01.03.24180 DKK + gebyr

Jan Jelinek DE – FÅ BILLETTER

Sjælden koncert fra tysk elektronica-pioner

Den tyske elektronica-pioner og faderen til microhouse og clicks & cuts-effekter, Jan Jelinek, live-forvandler gamle samples og lydfragmenter til syrede elektroniske soundscapes på modular synth. Hans imponerende oeuvre spænder fra lydcollager og elektroakustisk musik til minimalistisk drone, bl.a. udgivet på hans eget label Faitiche.

Den tyske musiker Jan Jelinek har siden slutningen af 1990’erne været en af den berlinske electronica-scenes mest interessante personager og er en pioner inden for sit felt som faderen til microhouse og clicks & cuts-effekter. Jelineks særkende er hans evne til at skabe imponerende elektroniske lydcollager af samples fra bl.a. gamle rock- og jazzplader, mixet til ukendelighed, og transformationer af lydfragmenter fra forskellige optageenheder som båndoptagere, digitale samplere og medieafspillere. Alle lyde dissekeres, splittes og samles igen, og får nyt liv i abstrakte, repetitive loops. Altsammen live!

Jan Jelinek har været utroligt produktiv gennem sit virke. Han begyndte at udgive sin musik i 1998, først under pseudonymerne Farben og Gramm, og siden i eget navn. Få år senere blev hans lydcollager afspillet i Young Media Pavilion ved verdensudstillingen EXPO2000 i Hannover. Han har samarbejdet med kunstnere som Sarah Morris og den tyske forfatter Thomas Meinecke og japanske improvisationsensemble Computer Soup, skabt audiovisuelle forestillinger med videokunstneren Karl Kliem på Centre Pompidou i Paris og er også en del af improvisationstrioen Groupshow sammen med Andrew Pekler og Hanno Leichtmann.

Ikke mindst har Jelinek udgivet et hav af albums og EP’er, bl.a. på sit eget label Faitiche, som han etablerede i 2008. Faitiche har ikke kun været platform for Jelineks egne eksperimenter, men også for fællesprojekter og for kollegaer på den elekroniske scene, han bevæger sig på. De seksten udgivelser indtil nu inkluderer et samarbejde med vibrafonisten Masayoshi Fujita og værker af den fiktive lydforsker Ursula Bogner, hvis partiturer, tegninger og skrifter er blevet præsenteret og opført rundt om i verden. Siden 2012 har Jelinek skrevet og produceret eksperimentelle radiostykker for statsradiosenderen SWR. Under pseudonymet Gesellschaft zur Emanzipation des Samples, som Ursula Bogner eller under sit eget navn, spænder Jelineks oeuvre fra collager af feltoptagelser over elektroakustisk musik til minimalistisk drone. Det, de alle har til fælles, er at de stykkes sammen live af samples og lydfragmenter. Trods sit utroligt aktive virke har Jelinek i flere år været væk fra livescenen, så denne koncert på ALICE er en unik chance for at opleve den tyske elektronica-pioner.

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Fredag _01.03.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 180 DKK + gebyr

Køb billet180 DKK
Få billetter