Onsdag _03.04.24160 DKK + gebyr

Hialøsa SE + Gangspil

Mageløs dobbeltkoncertaften med to førende skandinaviske folkemusiktrioer

Kridt danseskoene til denne mageløse dobbeltkoncertaften med to førende skandinaviske folkemusiktrioer på ALICE. Svenske Hialøsa har dybe rødder i skånsk folkemusik og byder på vinuderlige møder mellem violiner i tre oktaver, rytmisk bas, stampende fødder og velklingende vokaler, mens den lokale trio Gangspil spiller gamle dansemelodier fra alle Danmarks hjørner – fra vitale polkaer til sjælfulde sønderhoninger.

Hialøsa
Svenske Hialøsa spiller traditionel musik fra Skåne og trioen er i øjeblikket aktiv med koncerten “Scanian Very Old Pop”. I vinuderlige møder mellem violiner i tre oktaver, en rytmisk bas, stampende fødder og velklingende vokaler, bydes publikum på alt fra en rå polska til underfulde koraler. Lydbilledet er livligt og en kombination af nye og gamle kompositioner inspireret af traditionelle sange, dansemelodier og Skånes historie, fortællinger om liv og død, og om erindringen om en fortid, der ser mod fremtiden. Hialøsa var nomineret til årets nyopkomming på den svenske Folk och Världsmusikgalan 2023.

Lineup:
Alva Bosdottir: violin, vokaler og fodsstomping
Malte Zeberg: kontrabas, stemme og fodsstomping
Love Aamås Kjellsson: stemme, oktavviolin, fodsstomping og håndklap

Gangspil
Den danske trio Gangspil er garanter for en underholdende og uforglemmelig musikalsk rejse gennem den danske folkemusik. De tre livlige musikere byder på gamle dansemelodier fra alle DKs hjørner, deriblandt Læsø, Fanø, Lolland og Mors, samt egnene omkring Thy og København, og publikum kan forvente alt fra vitale polkaer og jigs til lyriske valse, fejende reels og glade hopsaer, og – ikke mindst – smukke sønderhoninger fra Fanøs berømte musiktradition. Både Kristian Bugge og Sonnich Lydom var blandt de første 12 musikere som i 2014 blev udnævnt til ”Danmarks Rigsspillemænd”, og i 2016 modtog Gangspil to flotte statuetter ved Danish Music Award Folk.

Lineup:
Kristian Bugge: violin og sang
Sonnich Lydom: mundharmonika, harmonika og sang
Malene Beck: klaver og Indisk harmonium

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Onsdag _03.04.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK