Lørdag _03.02.24130 DKK + gebyr

HHY & The Macumbas PT

En feberdrøm af hypnotisk percussion og foruroligende soundscapes fra Portos undergrund

HHY & The Macumbas suger dig ind i en feberdrøm af hypnotisk percussion, cave dub og ildevarslende blæsere. Det enigmatiske portugisiske ensemble vil bade ALICE i blodrødt lys, røg og trancedannende rytmer fra Portos undergrund, når de optræder med nyt materiale til februar. Koncerten er præsenteret i samarbejde med Portugals Ambassade i Danmark og Camões – Instituto da Cooperação e da Língua i Portugal, og er en del af Vinterjazz 2024.

I løbet af 15 år og en række stærke albums har portugisiske HHY & The Macumbas, som er et af tidens mest fremtrædende navne på den eksperimenterende scene i Porto, skabt sig en unik lydverden, som på én gang er fascinerende og foruroligende. Med solide rødder i potugigisk roots, cirkulære rytmer og hektisk percussion, dub, ekkoflader og blæsere med referencer til portugisiske marchorkestre, har gruppen konstrueret et fleredimensionelt lydligt palads. Energien fra deres optrædener har nået publikum på tværs af Europa, hvor de har manipuleret med mørkt stof og dragende performances under blodrødt lys på festivaler som Sónar, Primavera Sound, Le Guess Who? og Unsound.

Bag HHY & The Macumbas, som ellers har skiftende besætning, står Jonathan Uliel Saldanha, som startede projektet op i slutningen af 2010’erne. Saldanha har rødder i SOOPA, et kunst- og musikmiljø i Porto, og har været frontfigur på den portugisiske eksperimenterende musikscene siden de tidlige 00’ere. Selv er han vokset op med indisk klassisk musik, dub, jungle og free jazz – noget som uden tvivl skaber genklang i HHY & The Macumbas. Ensemblet har tidligere udgivet materiale på det ikoniske Nyege Nyege Tapes og Jonathan Uliel Saldanha har under sit HHY-alias spillet med The Kampala Unit.

HHY & The Macumbas er nu klar med deres tredje og seneste studiealbum, “Bom Sangue Mau” (Good Bad Blood), som tapper ind i ensemblets umiskendelige lyd. Albummet er ude på det nystartede Porto-baserede pladeselskab Horror Vector Records. Kom og overgiv dig til trancen, når HHY & The Macumbas gæster ALICE under Vinterjazz. Koncerten er præsenteret i samarbejde med Portugals Ambassade i Danmark og Camões – Instituto da Cooperação e da Língua i Portugal.

Sagt om HHY & The Macumbas
“It’s an intoxicating but unstable listen, constantly threatening to veer off into demonic territories.” – The Quietus

Koncerten er en del af Vinterjazz 2024 – en landsdækkende festival som finder sted fra 1.-25. Februar. Mere info via www.jazz.dk

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i.

Lørdag _03.02.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 130 DKK + gebyr
Køb billet130 DKK