fbpx
Udsolgt
Lørdag 16.10.2021120 DKK

Ghetto Kumbé (CO) + Nuri (TN) at Valby Kulturhus

Global bass

Kom til magtfuld dansefest i Valby, når ALICE endelig kan bringe det colombianske fænomen Ghetto Kumbé til landet efter aflyst koncert i 2020. De væltede Roskilde Festival i 2019 med en episk koncert, så forventningerne er høje. For at det ikke skal være løgn kigger tunesiske Nuri også forbi med sit afrofuturistiske elektroniske univers.

OBS: Koncerten finder sted i Valby Kulturhus. Stående koncert. Billetsalget starter fredag 24/9 kl. 10.00.

Ghetto Kumbé består af produceren Edgardo Garcés aka El Guajiro og de to percussionister Juan Carlos Puello og Andrés Mercado. Alle tre markante musikere fra Colombias kystlinje, som er kendt for sine smittende rytmer spillet på overdimensionerede lydsystemer, der forener en vifte af musikalske traditioner med bas- og clubmusik. Ghetto Kumbé mødtes i Bogotá i 2014 med en fælles ambition om at skabe et projekt, som skulle være lige dele tropisk dansefest og hyldest til Colombias natur. Og navnet Ghetto Kumbé trækker både på det urbane og det oprindelige trommeritual – “kumbé”.

Resultatet er i den grad et svimlende og transcenderende trommeritual hvor pulserende beats møder traditionelle vestafrikanske rytmer og afro-colombianske stilarter som cumbia, bullerengue og chalupa de rio. Live optræder trioen med colombiansk alegre-tromme, afrikansk djembe og dundun. Alle lydene bliver komponeret og produceret af El Guajiro, der blander de traditionelle rytmer med dynamisk techno og house.

Efter tre succesfulde EP’er udsendte gruppen i 2020 endelig deres debutalbum. De har givet ekstatiske koncerter på spillesteder og festivaler i hele verden. Blandt andet spillede de en af årets koncerter på Roskildes Gloria-scene i 2019, hvor de sendte elektriske bølger gennem publikum og forvandlede den gamle stald til en tropisk dansefest. Det bliver et sandt brag, når de indtager Valby med deres bastunge musik.

For at gøre festen endnu vildere, får Valby Kulturhus også besøg af tunesiske Nuri, hvis betagende elektroniske univers flere gange har begejstret det danske publikum. Med en blanding af organisk slagtøj, polyrytmiske forløb, bastung elektronik og samples fra både nutid og fortid, bygger han bro mellem Tunesiens afrikanske rødder og en groovy afrofuturisme. Live får Nuri en ekstra dimension, når han på scenen fremstår som en maskeret heksedoktor, som med mystiske ritualer tager publikum på en rejse ind i sit hjemlands tabte rødder.

Lørdag 16.10.2021
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr

Udsolgt
Udsolgt
×