Fredag _29.04.22150 DKK + gebyr

Gabber Modus Operandi (ID) + Raja Kirik (ID) + DJ Nah Care at Valby Kulturhus

Gamelan, footwork og grindcore

En besættende double bill med Raja Kirik og Gabber Modus Operandi (Yes No Wave) som tager dig på en hæsblæsende tur gennem mørk, elektrificeret javanesisk trancemusik og hidsige frontalsammenstød mellem indonesisk gamelan, grindcore og footwork skruet op til 200 bpm. DJ Nah Care vender plader.

Bemærk: Koncerten finder sted i Valby Kulturhus

Gabber Modus Operandi

Gabber Modus Operandi er en DJ-performance-duo, der er vokset ud af den blomstrende rave-scene i Bali-hovedstaden Denpasar, består af Kasimyn og Ican Harem. DJ Kasimyn har tidligere spillet punk og især gjort sig bemærket ved at skrue alle sine selections op til langt over 180 BPM. Vokalist Harem har baggrund inden for Indonesiens performance- og eksperimentalscene, og ellers har slået sine folder i black metal karaoke boybandet Cangkang Serigala.

Bandnavnet Gabber Modus Operandi er en hyldest til både den tidlige techno-genre gabber og Chicago footwork-pioneren DJ Rashad. Duoen betegner ganske rammende deres egen musik som “200 BPM orgasm music”, der som et splintret spejl reflekterer musikkens brudstykker af bl.a. Chicago footwork, grindcore, noise og metal, men også indonesisk gamelan og den traditionelle trancemusik jathilan, der oprindeligt er knyttet til historier om kropslig besættelse af onde ånder. Gabber Modus Operandi bakkes live op af et sarkastisk digitalt virvar af Youtube-klip, der skifter i samme ADHD-agtige frekvens som de hektiske tracks. Vi skulle have haft Gabber Modus Operandi forbi ALICE i det herrens corona-forår 2020. Derfor glæder vi os enormt til vi kan præsentere dem til april.

 

Raja Kirik

Bag Raja Kirik står de to indonesiske musikere, DJs og producere Yennu Ariendra og J “Mo’ong” Santoso Pribadi. Med inspiration fra indonesiske myter og -folklore indkapsler Raja Kirik de mørke sider af Javas historie og løfter den ind i en moderne kontekst; bl.a. med udgangspunkt i den teatralske javanesiske folkedans “Jaranan Buto”, der opstod i 1963 i Banyuwangi i den østlige del af Java som en art protestritual, der traditionelt har været anført af en shaman. Ritualet knytter sig til historien om Banyuwangi – en historie om frygt, had og undertrykkelse af et folk og dets kultur og værdighed, som samtidig spejler de problemer, som mange mennesker står overfor i dag. Raja Kirik skal opleves live, hvor Ariendra og Mo’ong med traditionelle indonesiske instrumenter og nutidig elektronik skaber pulserende, trancedannende forløb, der er stærkt besættende og får det til at løbe koldt ned af ryggen.

Fredag _29.04.22
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 150 DKK + gebyr

Køb billet150 DKK