Aflyst
Lørdag 12.11.2022270 DKK

Lotic + Jana Rush + Marie Kølbæk Iversen & Katinka Vindelev + Ingri Høyland Aske Zidore + DJ Filen (Søstre i Trance) + Kornmod // Gong Tomorrow 2022

En 12 timers festivaloplevelse fyldt med kunst, musik og lyd midt i Ryparkens vildnis
Kære publikum.
Som mange andre i kulturbranchen oplever vi lige nu svigtende billetsalg. Vi er kede af at måtte meddele, at Gong Tomorrows festivalfinale på IBOS 12.11.2022 på det grundlag er aflyst. Købte billetter returneres automatisk via Billetto. Vi arbejder på at kunne sætte arrangementet op til foråret i stedet.
Det er heldigvis ikke hele Gong Tomorrow, der er aflyst. Årets festival kommer stadig til at finde sted 10.11 på H15, hvor Jacob Kirkegaards lydværk LANDET opføres sammen med Kirstine Vindelevs korværk Imitationer af Liv. Mere info her:
Og 11.11 har vi et gratis eftermiddagsarrangement om lyd, økokritik og repræsentation med paneldebat og en performance af ilinx på RMC. Mere info her:

Sidste dag på Gong Tomorrow 2022 byder på en festivaloplevelse fyldt med kunst, musik og lyd i de magiske rammer på Institut for Blinde og Svagtsynede midt i Ryparkens vildnis.

Nu mens vi suger den sidste kraft ud af sensommeren, er det svært at forestille sig, at nat og dag om et par måneder vil være lige lange. I november lyser Gong Tomorrow op i mørket med en vinterfestival for mangeartet lytning. Kom med til en 12 timers festivaloplevelse fyldt med kunst, musik og lyd i de magiske rammer på Institut for Blinde og Svagtsynede midt i Ryparkens vildnis.

Lige efter jævndøgn inviterer vi til en hel festivaldag, som fejrer arternes forbundethed. Hør havfolkesange fra den jyske hede, skovtrance, eksperimenterende elektronisk samtidsmusik og violin-imitationer af lærkesang. Vi samles på et tidspunkt af året, hvor mennesker verden over med ritualer og fester har markeret grænsetilstande mellem liv og død, mellem lys og mørke, mellem opløsning og nye begyndelser. Programmet spænder fra det poetiske til det tranceskabende, fra det organiske til det syntetiske. Flere navne offentliggøres løbende.

PROGRAM

Jana Rush (US)
Jana Rush er så godt som vokset ud Chicagos ikoniske house-scene hvor hun startede sin DJ-karriere allerede som 10-årig, begyndte at producere musik få år efter og smed nogle hårdtslående house-plader ud på Dance Mania i 90’erne.

Efter at have taget en lang pause fra musikken, arbejdet som kemiingeniør på et olieraffinaderi om dagen og som CAT Scan-teknolog-assistent om natten, strøg Rush ind på scenen igen med den mesterlige debut “Pariah” i 2017, som bl.a. Pitchfork hyldede som “a historical survey of dance music”. Rushs imponerende produktioner har rødder i Chicago-footwork, men forgrener sig i en myriade af genrer, når gabber, jungle, acid og house væves ind og ud af hinanden. Hendes seneste udgivelse “Dark Humor” (2022) bevæger sig over i mørk eksperimental cutting-edge-musik som kommer til at fylde IBOS til afslutningen af årets Gong Tomorrow.

Lotic (US/DE)
Bevæg dig til eksperimentel r&b og dekonstrueret klubmusik fra kroppens fugtige hulrum. Den Berlin-baserede producer og vokalist J’Kerian Morgan arbejder under aliasset Lotic. 

På engelsk er lotic et adjektiv, der beskriver objekter, som forholder sig til rindende vand. Lotic-albummet Water er et tematisk projekt, som sonisk forvandler vand i forskellige tilstande og kontekster til glatte, dynamiske og sugende lydlandskaber. Vand er den væske, der udgør størstedelen af menneskekroppen. I sortes erfaringsverden er det våde element forbundet med verdenshavene som traumatiske erindringssteder. Og i Lotics futuristiske klubmusik er vandet også en en transformativ fremtidsvision om en oversvømmet og muteret undervandsverden.

Ingri Høyland, Ida Urd, Sofie Birch og Lea Guldditte: Ode to Stone – Musik for nye naturnationalparker
Ode to Stone er et ambient og atmosfærisk lydværk, som forsøger at strække tiden og lydligt indtage mineralrigets kosmiske perspektiv. Ode to Stone blev udtaget til Gong Tomorrows Open Call: Musik for nye nationalparker. Værket skabes og opføres af Komponist Ingri Høyland, musiker Ida Urd, lydkunstner Sofie Birch og skulptør Lea Guldditte Hestelund til Gong Tomorrows festivalfinale.

Gruppen af kunstnere har ladet sig inspirere af stenen og den geologiske tid, den er udspænder sig i. Når vi underlægger os stenens tid, kan vi lære langsommelighed og eftertænksomhed. Til koncerten vil gruppen improvisere over feltoptagelser fra klitterne og bølgerne ved Vesterhavet, hvor naturkræfterne overrumpler og formindsker mennesket.

Aske Zidore: Lærkeanimationer. Opført af violinist Bettina Marie Ezaki
Det organiske og det systemiske støder sammen, når Aske Zidore indfanger sangfuglens stemme og bevægelsesmønster i sine digitale og soniske verdener. 

Lærkeanimationerer et værk skrevet for violin, som er skabt ud fra minder om sanglærkens forårsbebudende tilstedeværelse i det åbne land. Værket opføres på Gong Tomorrow af violinisten Bettina Marie Ezaki. Aske Zidore er komponist og arbejder i territoriet mellem lyd, ny mediekunst og billedkunst. Med Lærkeanimationer har han benyttet sig af både spilmekanik og sin egen poetiske indlevelse i fuglens karakteristiske svirrende sangflugt og sang.

Marie Kølbæk Iversen & Katinka Vindelev

Malte Tellerup, Mija Milovic og holger hartvig: Ske uhørte ting

DJ Filen (Søstre i Trance)

Kornmod

Om Gong Tomorrow
Gong Tomorrow 2022 er en festival for mangeartet lytning sokm finder sted fra 10-12 november. Gennem tre dage giver vi mikrofonen til alt det, der er mere end menneskeligt. Festivalen præsenterer et vildtvoksende program af eksperimenterende musik, lydkunst og nyskrevne værker, som viser veje til at mærke forbundethed med andre arter. 

Festivalen skærper sanserne og stiller ørerne ind på sjældent hørte frekvenser. Hvis vi abstraherer fra larmen af menneskeskabte lyde, er den såkaldte natur overhovedet ikke stille og rolig. Det summer, det brummer, det suser, det knager, det bræger, det kribler og krabler. Gong Tomorrow udforsker musikkens potentialer til at åbne en mere mangesproget verden og fejre vores forbundethed. Festivalen er præsenteret i samarbejde med ALICE.

Lørdag 12.11.2022
Venue: Institut for Blinde og Svagtseende
Dørene åbner kl: 14:00
Koncerten starter kl: 15:00
Pris: 270 DKK inkl. gebyr

Aflyst
Aflyst
×