Udsolgt
Tirsdag _15.09.2060 DKK + gebyr

Else Marie Pade

Electroacoustic

Institut for Dansk Lydarkæologi og Edition·S inviterer til koncentreret lytning af hidtil ukendt Else Marie Pade-materiale mellem fire store højtalere på Alice.

OBS! ALICE følger myndighedernes retningslinjer vedr. COVID-19 nøje. Alle koncerter i august/september/oktober afholdes derfor med siddepladser og et stærkt begrænset antal billetter. Læs mere om vores COVID-19 tiltag her.

Else Marie Pade (1924-2016) regnes for den første komponist til at skabe konkret og elektronisk musik herhjemme. Hun blev tidligt inspireret af franske Pierre Schaeffer og tyske Karlheinz Stockhausen – to af de store internationale skikkelser inden for genrerne – og forblev venner med dem gennem årene. Hun var ligeledes en flittig formidler af disse nye musikalske strømninger, som hun talte om i radioen og skrev om i bl.a. Dansk Musik Tidsskrift.

Denne aften lancerer Else Marie Pades musikforlag Edition·S en ny podcast om Else Marie Pade og det arkiv, hun har efterladt sig – et arkiv, der bliver ved med at afsløre nye vinkler og historier om en mangefacetteret komponist. Vi lytter til uddrag af podcasten og taler med folkene bag om arbejdet med arkivet, det nye materiale og tankerne forud for tilblivelsen af podcasten.

Vi lytter også til to elektroniske værker af Else Marie Pade – ‘Vikingerne’ (1970) og ‘Klangfarver’ (1972) – der begge har været utilgængelige siden deres tilblivelse, men nu er fundet frem og restaureret.

Institut for Dansk Lydarkæologi er en forening, hvis formål overordnet er at fremdrage, tilgængeliggøre og formidle danske eksperimenter med optaget lyd. I løbet af de kommende måneder teamer de op med Alice for at præsentere en række lydsaloner med plads til fordybelse i lydens fascinerende univers. Læs mere om Institut for Dansk Lydarkæologi her.

Tirsdag _15.09.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 60 DKK + gebyr

Udsolgt60 DKK
Udsolgt