Torsdag _12.09.19100 DKK + gebyr

El Juntacadáveres: The Amazing World of Juan Carlos Onetti (UR)

Modern tango

Den progressive tango-sekstet El Juntacadáveres og visuals-kunstneren Jo Smiths bringer Juan Carlos Onettis æstetiske univers i dialog med musikken, når de giver koncert som en del af arrangementet The Amazing World of Juan Carlos Onetti. Glæd dig til en aften helliget en af efterkrigstidens vigtigste latinamerikanske forfattere. Præsenteret i samarbejde mellem ALICE og Union.

 

The Amazing World of Juan Carlos Onetti er et arrangement, som i samarbejde mellem ALICE og Union byder på spisning, oplæsning, filmvisning, artist talk og koncert med El Juntacadáveres feat. visualskunstneren Jo Smiths, der denne aften vil introducere Onetti og hans forfatterskab gennem musik, film og billeder. 

//

AFTENENS PROGRAM:
 
Kl 17-18: argentinsk inspireret mad i café Send Flere Krydderier, Nørre Allé 7
 
Kl 18-19: gratis artist talk i Union KBH på dansk og engelsk med saxofonist Enrique Noviello (El Juntacadáveres) og Carlos A. Villanustre. Tilmeld dig eventet her.
 
Kl 20: livekoncert med El Juntacadáveres på ALICE.

//

 

Juan Carlos Onetti (1909-1995)

Den latinamerikanske forfatter Juan Carlos Onetti er en af vigtigste og mest markante skikkelser inden for efterkrigstidens spansksprogede litteratur og en vigtig inspirationskilde for en hel kunstnerisk bevægelse. Med Onettis rå og absurde fortællinger om samfundets outsidere kan han betragtes som den latinamerikanske pendant til Bukowski. Dog består Onettis originalitet i hans slør af fakta og fiktion og hans brug af imaginære verdener som en modvægt til virkeligheden. Romanen “El Juntacadáveres” (dansk: “Ligsamler”) (1964), der blev en af hans vigtigste i den imaginære serie, foregår med den fiktive latinamerikanske by Santa Maria som ramme for en fortælling om korruption og eksistentielt forlis.

 

El Juntacadáveres

Juan Carlos Onettis værker udgør den primære inspirationskilde for den progressive tango-sekstet El Juntacadáveres, der denne aften vil introducere Onetti og hans forfatterskab gennem musik, film og billeder. Den Antwerp-baserede gruppe blev startet af Enrique Noviello, efter at han i 2009 købte en brugt kopi af Onettis “El Juntacadáveres” fra 1964 (dansk: “Ligsamler”). Romanen blev en besættelse for Noviello og samtidig udløseren for et rigt musikalsk repertoire, der bringer Onettis æstetiske univers i dialog med musikken.

 

Med dybe rødder i tangoen – en musik, der har sin oprindelse i et folks ensomhed, desperation og svigt – lægger de sig musikalsk op af Onettis rå og realistiske temaer. Ved at blande elementer af jazz, pop, hip hop og latin, bringer El Juntacadáveres en boblende fusionsmusik, der placerer sig mellem traditionel tango og en moderne, rebelsk lyd. Den anerkendte gruppe har spillet på belgiske festivaler som Airbag Bruges, Wereldfeesten Leuven, Sfinks Mundial og Polé Polé og har netop udgivet første EP i en ny trilogi.

Torsdag _12.09.19
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 100 DKK + gebyr

Køb billet100 DKK