Få billetter
Mandag 06.09.2021100 DKK

Dyb lytning: Damkapellet + Silvia Tarozzi (IT)

Contemporary classical og experimental

Få skærpet opmærksomheden på lytning, omgivelser og akustik, når Damkapellet og Silvia Tarozzi fylder Brønshøj Vandtårn med lyd. De 40 sekunders efterklang i det spektakulære bygningsværk indbyder til en udforskning af akustikken gennem et Éliane Radigue-stykke samt et værk skabt særligt til lejligheden.

Arrangementet er en del af Gong Tomorrow 2021 og finder sted i Brønshøj Vandtårn. Dørene åbner kl. 19 / Koncerten starter kl. 20.

Mellem de kolossale betonsøjler i Brønshøj Vandtårn runger efterklangen i hele 40 sekunder. Gong Tomorrow har inviteret Damkapellet til at skabe en stedsspecifik improvisationskoncert, som udforsker den vilde akustik i rummet med afsæt i principperne om dyb lytning. En udforskning, som publikum selv bliver indbudt til at deltage i via aktiv lytning. I denne anledning optræder Damkapellet i en 11 personer høj konstellation.

Som et led i udforskningen af akustikken i Brønshøj Vandtårn har Gong Tomorrow også inviteret den italienske violinist, komponist og improvisator Silvia Tarozzi til at opføre værket “Occam Ocean II” af den franske komponist Éliane Radigue (f. 1932). Værket har Radigue skrevet særligt til Tarozzi som et tæt samarbejde mellem dem. Det er et godt eksempel på Radigues mesterlige langmodighed, som oversat til Tarozzis violinspil får de langsomt changerende klange til at bevæge sig som krusninger på en vandoverflade. 

Talk/workshop om dyb lytning
Den amerikanske komponist Pauline Oliveros (1932-2016) udviklede et princip og en praksis, som hun navngav ”deep listening”: Dyb lytning, hvor man ikke kun lytter mere koncentreret til musik og lydkunst, men også overgiver sig til at lytte til ens omgivelser og andre mennesker omkring en. En empatisk åbning af høresansen, der giver adgang til andre perspektiver og fortællinger.

I tilknytning til koncerten leder Damkapellet også en talk/workshop om dyb lytning. Her vil de tale om de metodiske principper såvel som egne kunstneriske erfaringer med dyb lytning, samt give nogle eksempler på praktiske øvelser i interaktion med publikum. Der er gratis adgang for alle med billet til koncerten. Mere information følger – hold øje med vores hjemmeside www.gongtomorrow.dk

Damkapellet
Damkapellet
er et musikerkollektiv bestående af kvinder, som arbejder for at fremføre musik af komponister fra alle tider, der definerer sig selv som kvinder, ikkebinære eller transpersoner. Damkapellet har base i København og rummer cirka 20 medlemmer fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Italien, Litauen og Grækenland. Kollektivet arbejder normkritisk for en mere ligestillet musikscene med fokus på den klassiske musiktradition og kunstmusikken. Ensemblet udtrykker sig musikalsk bredt og optræder med alt fra tidlig renæssancemusik til fri improvisation og performancekunst. 

Silvia Tarozzi
Violinisten, improvisatoren og komponisten Silvia Tarozzi nævner figurer som Éliane Radigue og Pauline Oliveros som sine mentorer og har som violinist opført værker af begge. Som komponist besøger Silvia Tarozzi også Gong Tomorrows åbningskoncert i Musikhuset Kbh den 3. september med de labyrintiske og krystalklare kompositioner fra sit fremragende album “
Mi specchio e rifletto”. 

 

Medvirkende musikere:

Damkapellet:
Irene Bianco, slagtøj
Zoe Efstathiou, klaver, synthesizer
Oda Dyrnes, cello
Pauline Hogstrand, bratsch
Kirstine Lindemann, blokfløjte
Erica Giacoletto, kontrabas
Tove Bagge, bratsch
Ida Nørby, cello
Lisa Marie Vogel, violin
Nicole Hogstrand, cello
Maria Martine Jagd, violin

Silvia Tarozzi: Violin (solo)

Mandag 06.09.2021
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 100 DKK inkl. gebyr

Køb billet
Få billetter
×