Lørdag _08.04.23130 DKK

Dejah Makar DK/EG + Xenia Xamanek (DJ)

Flabet og futuristisk rap fra dansk-egyptisk krigergudinde

Hun er rapper og poet, flabet og sensuel. Både dansk og egyptisk blod løber i hendes årer. Og nok er hun født og opvokset på Nørrebro i København som barn af globaliseringen, men hun identificerer sig mindst lige så meget med en krigsheltinde fra Mars. Vi glæder os til at overlade scenen til Dejah Makars grænsesøgende sound, udfordrende visuelle udtryk og udforskende lyriske tekstunivers på ALICE på Stairway. Xenia Xamanek dj’er før og efter koncerten.

 

Dansk-egyptiske Dejah Makar er et nyt bekendtskab på den danske musikscene. En multi-universel 21-årig kunstner, hvis lyrik er lige så intimiderende og sexet, som den er poetisk og samfundskritisk. Bag kunstnernavnet gemmer sig Sarah Maria Mina-Fergo. I skabelsen af sit kunstner-ego Dejah Makar lægger hun stor vægt på historiske og kulturelle referencer, såvel som det lyriske. Makar er hendes egyptiske oldefars fornavn og hendes fars mellemnavn. Dejah er et overnaturligt aspekt, inspireret af krigerprinsessen Dejah Thoris fra Edgar Rice Burroughs Mars-noveller. En badass-kvinde, der kan styre og lede et imperium – iført en guldbikini.

Dejah Makar debuterede med den forførende slagsang “Bratty”, som med et glimt i øjet hylder kvinder, der tager magten og skæbnen i egne hænder. Med den efterfølgende ep introducerede Dejah Makar sig selv som en kunstner, der gennem sin opvækst har dyrket en interesse for poesi såvel som mavedans og en righoldig vifte af kulturelle og visuelle udtryk. Alt dette smeltes sammen i hendes lyriske og soniske univers, som kombinerer moderne rap og dancehall med progressiv r&b og stilarter som brasiliansk funk carioca og reggaeton. Hun kalder sin musik “Global Baladi” – en futuristisk lyd, som ikke begrænsers af hverken sprog eller kulturelle barrierer, men i stedet fremviser en multikulturel og gobal lyd på baggrund af hendes egne erfaringer og rødder i Egypten, der samtidig er hendes største inspirationskilde. Vi glæder os til at overlade scenen på ALICE på Stairway til en fremadstormende ny kunstner.

Xenia Xamanek (dj)
Xenia Xamanek er kunstner, komponist, producer, musiker og DJ bosat i København. Med en idiosynkratisk stil og evig nysgerrighed har Xenia Xamanek skabt et personligt og vidtfavnende kunstnerisk univers i konstant bevægelse. Xenia har været involveret i adskillige samarbejder og projekter med fokus på stedspecifik lydkunst, audiovisuelle performances og meget mere og er en af grundlæggerne af musikplatform og label UUMPHFF music.
Tung på latinamerikanske indflydelser velkommer Xenia Xamanek’s musik en uforudsigelig blanding af lyde der skaber surreelle lydlandskaber, hårdtslående beats og sange fra hjertet, som med sin flygtige æstetisk og skiftende følelser vækker nye utopier.
Reggaeton, cumbia, latin club, emo, metalcore, pop, deconstructed club og at forvente det uforventede er hvad man kan forvente af et Xenia Xamanek DJ-set.

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

Lørdag _08.04.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK inkl. gebyr

Køb billet130 DKK