Tirsdag _21.03.23100 DKK + gebyr

CPH:DOX: Nic Krog + Matija Lujic (live video feedback)

Paranoidt klubbet lydkunst med svimlende video-improvisationer

Kom ind i et dragende spejlkabinet af improviseret videofeedback og let sonisk ubehag, når den elektroniske kunstner Nic Krog skaber en særlig liveperformance til CPH:DOX i samarbejde med videokunstneren Matija Lujic. Den danskfødte og Berlin-baserede kunstner og dj skaber elektronisk musik fra et udfordrende sted mellem spoken word, lydkunst og klubmusik. Publikum balancerer på en knivsæg mellem kraftudbrud af skurrende støj og en skrøbeligt selvudleverende talestrøm. Til koncerten vil videokunstneren Matija Lujic skabe improviserede live-visuals af videofeedback, som på svimlende vis tilføjer en tredje dimension til musikken.

Nic Krog har taget aktivt del i klubscenen i København og Berlin i mere end et årti. Kunstneren er aktiv som dj og kører projektet Foul-Up som radioshow på Noods Radio samt sporadisk pladeselskab, der leverer alt fra abstrakte elektroniske lydlandskaber til højt avanceret futuristisk dansemusik. Albummet ‘Reproaching the Absurd’ udkom i 2021 på Opal Tapes under kunstnerens tidligere alias, Misantrop.

Koncerten under CPH:DOX fremhæver det enestående og flygtige live-øjeblik gennem Matija Lujics improviserede optagelser med videofeedback. Videofeedback opstår, når man sætter et kamera direkte til en skærm eller en projektor og derefter peger kameraet mod skærmen og filmer det. De fleste kender den tummelumske følelse af at holde et spejl op foran et spejl og se myriader af verdener åbne sig. Eller at stå i et prøverum og observere ens egen krop bagfra i uendeligt tilbagevendende sekvenser. På samme måde viser videofeedback et billede af et billede af et billede i en uendelig sløjfe: Kameraet og projektoren spejler hinanden i en svimlende skakt af selvgenkendelse og hyper-refleksion.

Matija Lujics improvisationer gør publikum til deltagere i en begivenhed, som ikke lader sig gentage. De visuelle sløjfer afspejler også de filmiske elementer og intense følelsesmæssige rum i Nic Krogs musik. Kom ind i den sorte boks på ALICE på Stairway og tag del i en visuel og sonisk udforskning af forskellige tilstande af akuthed, fra det let paranoide til det ubehagelige og katastrofiske.

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

Tirsdag _21.03.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 100 DKK + gebyr

Køb billet100 DKK