Tirsdag _20.10.20100 DKK + gebyr

Brìghde Chaimbeul (SCO) + Ymers Pizza ekstra koncert

Experimental folk og drone

ALICE og Fanø Free Folk Festival præsenterer med stolthed den enestående skotske musiker Brìghde Chaimbeul, der i en ganske ung alder har bjergtaget både folkemusik-fans og det eksperimenterende musikmiljø med sit sækkepibespil. Ymers Pizza – aka Maria Bertel – varmer op med power-trombone. OBS! Da mandagens koncert er udsolgt, sætter vi nu en ekstra koncert i salg tirsdag 20. oktober.

OBS! ALICE følger myndighedernes retningslinjer vedr. COVID-19 nøje. Alle koncerter i august/september/oktober afholdes derfor med siddepladser og et stærkt begrænset antal billetter. Læs mere om vores COVID-19 tiltag her.

I en helt ung alder har den skotske sækkepibespiller Brìghde Chaimbeul formået at imponere såvel folkemusik-miljøet som den eksperimenterende musikscene med et vidtfavnende og personligt udtryk.

Hendes debutalbum “The Reeling” (2019) blev kåret som månedens folk-album hos The Guardian, da det udkom, og siden har interessen vokset støt, med superlativer anmeldelser hos fRoots, Songlines og The Quietus m.fl., ligesom hun blev hyldet med BBCs Horizon Award og udvalgt til at spille WOMEX i 2020. Samtidig har musikere som Colin Stetson, Anna von Hausswolff og Gruff Rhys udtalt deres begejstring for den kun 22-årige musikers udtryk.

Hvad er det så, der gør Brìghde Chaimbeul til så stærk en musiker? Til det er der næsten bare at sige, at man må høre “The Reeling”. Høre hvor meget skønhed, styrke og rigdom hun udfolder alene med brugen af sækkepiben – og hvordan musikken skaber billeder af dramatiske skotske landskaber og griber ned i dybe keltiske traditioner, samtidig med, at Chaimbeul også favner sækkepibetraditioner fra Østeuropa, Irland og Cape Breton. På forunderlig vis skaber hun også en musik, som lyder påfaldende moderne og som med sin meget fysiske fornemmelse taler til udforskere af drone, ambient og eksperimenterende musik.

Brìghde Chaimbeul er uden tvivl en af de mest gribende og interessante unge musikere på folkemusikscenen, og det er med stor glæde, at ALICE og Fanø Free Folk Festival i samarbejde kan offentliggøre en dansk mini-tour. 18. oktober kan man således opleve Brìghde Chaimbeul i Sønderho Kirke på Fanø. Og dagen efter blænder vi op for en særudgave af Free Folk Mondays, hvor hun optræder på ALICE.

Til koncerten på ALICE leveres support af Ymers Pizza, som er trombonist Maria Bertels solo-projekt. Hvor Chaimbeul udforsker sækkepibens muligheder, så er Bertel kendt for at sparke trombonen ind i nye og vilde soniske områder – hvilket hun har demonstreret i bl.a. Selvhenter og Gud Er Kvinde. I Ymers Pizza kan man nyde hendes spil i rå form, når hun med brug af extended techniques og forstærkere skaber en både brutal og ekstatisk musik, der trækker på både drone, jazz, minimalisme og noise. 

Tirsdag _20.10.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 100 DKK + gebyr

Køb billet100 DKK