Søndag 12.11.2023130 DKK

Black Flower BE

Velspillet kosmisk hybridjazz fra Flandern

Kan du lide kosmisk hybridjazz med forsvindingspunktet indstillet på uendeligt? Så har du noget til fælles med den flamske gruppe Black Flower. Med finesse og skyhøj musikalitet blander den fem personer store gruppe dub, syrejazz og afrobeat med påvirkninger fra den mægtige etiopiske jazzmester Mulatu Astatke. Resultatet er dunkel, dyb og funky hybrid-jazz, der flyder federe end lava. Det er tilladt at lægge sig ned på gulvet og kigge ud i galaksen, når Black Flower rammer ALICE. De førte publikum ned i et ormehul af ekstatisk dans og meditative lyde, da de spillede hos os i 2018, og nu er de tilbage!

Black Flower er sandsynligvis det mest syrede indslag på den belgiske jazzscene. Gruppen har saxofonisten og fløjtenisten Nathan Daems i spidsen. For ti år siden forankrede han gruppen i en vision om at bygge intense drømmeverdener funderet på en dyb kærlighed til 1970’ernes Ethio-jazz og pioneren Mulatu Astatke.

Med det seneste album ‘Magma” befinder Black Flower sig på højdepunktet af deres kreativitet. Efter at have modtaget rosende ord for albummet ‘Future Flora’ fra 2019 fra Mojo, Songlines, BBC Radio 6-værten Gilles Peterson, BBC Radio 3’s Music Planet, Worldwide FM og Jazz FM blandt andre, omfavner det kommende album ‘Magma’ nye synth- og orgellyde fra bandets nyeste medlem, Karel Cuelenaere, hvis tangentspil tilføjer en rundtosset og drillende stemning til musikkens skiftende stemninger. Andre steder er de rullende trommemønstre og flygtige, fløjtedrevne numre rige på kalejdoskopisk tekstur og yderst behageligt flow. Mellemøstligt inspirerede melodier fungerer viser vej ind i lydbilledet på lige fod med pulserende og tranceskabende dynamikker.

Gruppen er centreret omkring Natham Daems på saxofon og fløjte. Live består bandet desuden af Jon Birdsong (dEUS, Beck, Calexico) på kornet, Simon Segers (Absynthe Minded, De Beren Gieren, MDCIII) på trommer, Filip Vandebril (Lady Linn, The Valerie Solanas) på bas og Karel Cuelenaere (John Ghost) på tangenter.

Søndag 12.11.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×