Lørdag 03.09.2022120 DKK

Between Strings #3: Kirstine Lindemann & Damkapellet at Sort/Hvid // ALICE Works

Kæmpemæssig strenge-installation og kropslige kompositioner på Teater Sort/Hvid

Syv lange strenge, 6 musikere, lyd, rum og bevægelse. Der er lagt op til en helt særlig musikoplevelse, når Kirstine Lindemann sammen med Damkapellet opfører et nyt værk for den kæmpemæssige strenge-installation Between Strings på Sort/Hvid til september. Koncerten er en del af ALICE Works.

Bemærk: Koncerten finder sted på Sort/Hvid på Vesterbro.

Between Strings #3 er en musikoplevelse i lyd, krop og rum. Stykket er den danske komponist Kirstine Lindemanns tredje i rækken af værker skrevet for installationen Between Strings: En installation, der består af syv strenge spændt ud i rummet tilsat kontaktmikrofoner, resonansrum og lys. Her, i samspillet mellem lyd, lys, rum og bevægelse, udforsker værket sammenhængskraften mellem os; et poetisk blik ind i en fælles tilstand i lyd og rum. 

I Between Strings #3 er musikerkollektivet Damkapellet inviteret med om bord. Værkets timing er lagt ud til musikerne og bestemmes af deres indbyrdes lytten. Her sætter en handling den næste igang i en undersøgelse af, hvordan lytningen kan trække tråde, skabe forbindelse og række ud over os selv. Publikum inviteres med til at undersøge værkets visuelle og lydlige dimensioner og opleve stykket fra forskellige steder i rummet undervejs i koncerten, der varer ca. 30 minutter.

Efter koncerten inviteres publikum til at høre mere om installationen, tilblivelsen af værket og samarbejdet mellem musikere og komponist til en uformel Q&A med Damkapellet & Kirstine Lindemann.

Medvirkende:
Damkapellet: Ida Nørby, Irene Bianco, Josefine Weber Hansen, Nicole Hogstrand, Pauline Hogstrand og Randi Pontoppidan

Komponist:
Kirstine Lindemann

Om Kirstine Lindemann:
Med en særlig interesse for kroppen og bevægelsen som kompositorisk materiale kredser Lindemanns arbejde om det rum mellem dig og mig. I hendes værker tænkes krop og lyd som musikalske udtryk i en undersøgelse af begrænsningerne og mulighederne for menneskelig forbindelse, menneske til menneske. Lindemann har turneret verden rundt som både komponist, performer og instrumentalist, og har modtaget flere internationale priser for sit nyskabende kompositoriske arbejde. Lindemann er lige nu fast tilknyttet kunstner ved Inter Arts Center i Malmö (SE) og er et aktivt medlem af musikerkollektivet, Damkapellet (DK).

Om Damkapellet:
Med udgangspunkt i en feministisk vision om at fremme kønsbalancen på den danske og udenlandske musikscene arbejder Damkapellet på tværs af genrer og epoker. Med sin anti-hierarkiske og kollektive struktur er Damkapellet er frisk vind i det musikalske landskab.

Damkapellet har rødder i den klassiske musik. Her fra vender de bøtten på hovedet i et opgør med både ensidig repræsentation, genrer og ensomme arbejdsprocesser i en musik, der er defineret af fællesskab, lytning, kontrolleret kaos, tillid og nysgerrighed i en kontinuerlig udforskning af, hvordan vi sammen skaber intense, organiske og helstøbte musikalske oplevelser.

Between Strings #3 er skrevet med støtte fra Statens Kunstfond og er en del af ALICEs værkserie ALICE Works.

Om ALICE Works:
ALICE arbejder for at udvikle musikken. Derfor søsatte vi under lockdown i starten af 2021 et Open Call om at udvikle nye formater og skabe nye værker. Dette Open Call blev til ALICE Works – en koncertserie, hvor vi hen over 2021 og 2022 præsenterer nye værker skabt af de kunstnere, som vi udvalgte fra puljen af ansøgere.

Lørdag 03.09.2022
Venue: Sort/Hvid
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×