Aflyst
Søndag _05.04.20150 DKK + gebyr

Ben LaMar Gay (US)

Avant-jazz og experimental

På grund af den vidtfavnende situation med coronavirus/COVID-19, har Ben Lamar Gay desværre været nødt til at aflyse sin forårstour. Koncerten på ALICE d. 7/4 er derfor aflyst. Alle købte billetter refunderes via Billetto. Info om Corona-virus og ALICE opdateres løbende her.

Den Chicago-baserede kornettist, komponist og sanger Ben LaMar Gay er et af tidens mest interessante navne på byens sprudlende eksperimenterende scene. Sammen med navne som Irreversible Entanglements, Jaimie Branch og Angel Bat Dawid er han tilknyttet det progressive label International Anthem. Til april er vi stolte af at kunne præsentere ham med sin kvartet, når han gæster ALICE med sine elektro-akustiske lydkollager der sammensmelter jazz, funk, brasilianske rytmer, soulet vokal og politiske undertoner.

 

Den amerikanske kornettist, komponist og sanger Ben LaMar Gay er en af tidens mest interessante skikkelser på Chicagos sprudlende eksperimenterende musikscene. Sammen med velkendte navne som Irreversible Entanglements, Makaya McCraven og Angel Bat Dawid er han tilknyttet det progressive label International Anthem. 

 

Ben LaMar Gay fik først for alvor opmærksomhed omkring sig da han udgav det anmelderroste album “Downtown Castles Can Never Block the Sun” (International Anthem, 2018). Albummet er på én gang hans debut og en kompilation af ikke færre end syv albums, som han gennem årene havde indspillet med forskellige besætninger, og som kun hans inderkreds af musikerkollegaer havde fået lov til at høre. LaMar Gay havde i øvrigt været på 3-årigt residency i Brasilien og samarbejdet med jazz- og experimental-navne som Nicole Mitchell, Bitchin Bajas, Joshua Abrams’ Natural Information Society og Jaimie Branch, (hvoraf de to sidste har spillet på ALICE), mens han lod sin egen sangskrivning modne.

 

Både “Downtown Castles Can Never Block the Sun” og Ben LaMar Gays seneste album “East of the Ryan” (International Anthem, 2019) afspejler kornettistens eklektiske sensibilitet og alle de mange genrer og stilarter som han har været i berøring med gennem tiden. Hans fragmenterede elektro-akustiske lydkollager filtrerer på organisk vis tid, sted, farver og nuancer gennem et tæppe af bl.a. eksperimenterende jazz, funk, brasilianske rytmer og soulet vokal. Mens nogle numre lyder som Prince der messer over baile funk, klinger andre mere Chicago-jazzet med kornet og basklarinet, og nogle stikker endda i retning af footwork og spoken word. LaMar Gays eklektiske tilgang og hans sammensætning af de mange referencer i sine lydkollager er dog aldrig tilfældig, men derimod en konstant udforskning og udvidelse af begreber om ‘det amerikanske’. En udforskning der gør, at man som lytter drages nysgerrigt mod LaMar Gays musikalske univers.

 

Med sine mange samarbejder og projekter gennem årene har Ben LaMar Gay spillet rundt omkring i både USA, Sydamerika og Europa. Vi er begejstrede for at kunne præsentere ham, når han gæster ALICE til april med sin kvartet og spiller første danske koncert.

Søndag _05.04.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 150 DKK + gebyr

Aflyst150 DKK
Aflyst