Tirsdag _25.10.22180 DKK + gebyr

BCUC (ZA) at Pumpehuset

Hedonistisk trancemusik med politiske budskaber

Overgiv dig til trancen når BCUC fra Soweto, Sydafrika, fylder Pumpehuset med funkede grooves, galoperende percussion og politiske budskaber til oktober.

At den afro-psykedeliske septet BCUC holder til i et blomstrende DIY-område et stenkast fra kirken, hvor Desmond Tutu organiserede flugten for de mest eftersøgte anti-apartheid-aktivister i Soweto, Sydafrika, virker ikke tilfældigt. BCUC ser selv deres musik som hedonistisk trance, men også som et våben til politisk og spirituel befrielse i tråd med tidligere generationers kamp for retfærdighed.

BCUCs musik lyder på en gang nutidig og oprindelig; hård, selvsikker og bestyrkende. Den er spækket med funkede grooves og hiphop-sensibilitet, men også repetitive bas-riffs, fløjter og galoperende percussion, som en ukuelig hyldest til tidligere generationers håb og kampgejst. Gruppen synger og chanter højlydt om de barske realiteter for fattige arbejdstagere i Sydafrika, men samtidig er landet, som det portrætteres af BCUC, ikke fattigt, men rigt på tradition, ritualer og tro. Når BCUC spiller live hiver de publikum med helt ind i trancen. Og har man en gang set en koncert med gruppen, glemmer man det ikke. Siden deres debutalbum “Our Truth” i 2016 og opfølgeren “The Healing” (2019), som Fela Kutis søn Femi Kuti i øvrigt medvirker på, har de fanget publikums opmærksomhed på festivaler og spillesteder verden over. Eksempelvis har BCUC hele tre gange gjort en hel Roskilde-skare til jublende fans, senest på årets festival. Gå ikke glip af en stor aften, når ALICE præsenterer dem i Pumpehuset til oktober.

Sagt om BCUC:

“Guaranteed to touch untapped corners of your soul” – Okayafrica

“The most impressive newcomers this year” – The Guardian

Tirsdag _25.10.22
Venue: Pumpehuset
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK + gebyr

Køb billet180 DKK