Onsdag _06.07.22120 DKK + gebyr

Ayom (INT) // Copenhagen Jazz Festival 2022

En musikalsk og spirituel rejse på tværs af den afrikanske diaspora

Det internationale kollektiv Ayom er musikalske søfarere, der krydser atlanterhavet med sjæl og uimodståelig swing. Oplev dem under åben himmel til Copenhagen Jazz Festival 2022 på Onkel Dannys Plads.

Bemærk: Koncerten finder sted på udendørsscenen på Onkel Dannys Plads

“An intoxicating dose of entrancing ritual magic comes courtesy of this crew who playfully navigate myriad Afro-Lusophone tropes on this, their delightful debut.” Sådan skrev Songlines om Ayom – den mageløse sekstet med sanger og percussionist Jabu Morales i front og medlemmer fra både Italien, Brasilien, Angola og Grækenland. Navnet Ayom refererer til “Lord of Music”, som i afro-brasiliansk mytologi lærte mennesker at spille musik og synge. Det mytologiske aspekt fornemmes tydeligt i gruppens musik, som i en blanding mellem århundreder gamle traditioner med portugisisksprogede kulturer skaber en spirituel rejse på tværs af den afrikanske diaspora.  

Inspireret af folkemusik fra Brasilien, Angola og Cape Verde er Ayoms anmelderroste debutalbum fra 2019 en medrivende samling af sange, som på magisk vis forener New Orleans jazz med brasilianske vibes, zabumba-tromme og youruba-chanting. Det hele bindes smukt sammen af Becuccis accordion. Ayoms musik skal uden tvivl nydes i solen og heldigvis er det muligt, når de indtager udendørsscenen på Onkel Dannys Plads under årets Copenhagen Jazz Festival. 

Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival 2022, der finder sted fra 24. juni til 10. juli på 120 venues i hele hovedstaden. Se programmet på www.jazz.dk

Onsdag _06.07.22
Venue: Onkel Dannys Plads
Dørene åbner kl: 16:00
Koncerten starter kl: 17:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK