Tirsdag 04.02.2020120 DKK

Attila Csihar + Balazs Pandi: Hiedelem (HU) + Gabestok

Black metal og radical pagan rituals

Den radikale vokalist Attila Csihar (Mayhem, SunnO))), m.fl.) teamer op med støjmusikeren Balazs Pandi (kendt fra bl.a. samarbejder med Merzbow og Thurston Moore) for at tage ekstremmusikken ud i helt nye mørke afkroge med inspiration fra fri improvisation, hedensk kaos og ekstremmetal. De danske black metal-kometer i Gabestok varmer op.

Ungarske Attila Csihar er en legende inden for black metal, men også en kunstner, som helt fra sine tidlige år markant har udvidet ekstremmetallens spektrum med inspiration fra jazz, neo-folk, noise og andre hjørner af det eksperimenterende musiklandskab. Hans ungarske band Tormentor, der var tidlige pionerer inden for black metal, blev for nyligt gendannet og gæstede bl.a. den danske festival Metal Magic med en meget rost koncert.

Rygtet om den ekstreme vokalist nåede Norge, hvor det banebrydende black metal-band Mayhem i starten af 90’erne fik ham i folden til indspilningen af det måske mest berygtede black metal-værk overhovedet: “De Mysteriis Dom Sathanas”. Attila Csihars karakteristiske skrigende vokal kan fortsat høres i Mayhem, der netop har udsendt det fremragende album “Daemon”.

 

Attila Csihar hviler dog ikke på laurbærerne som feteret black metal-ikon, men fortsætter med at udvide sin horisont. Stor opmærksomhed har han fået for sit samarbejde med drone metal-kongerne i SunnO))), men han har også samarbejdet med kunstnere som Current 93, Jarboe, Diamanda Galas og Ulver, for bare at nævne nogle få.

 

I duoen Hiedelem bevæger han sig atter ud i nye afkroge af ekstremmusikken i samarbejde med sin landsmand, trommeslageren Balazs Pandi. Pandi har som musiker bevæget sig inden for et væld af genrer, som noise, breakcore og free jazz. Han har samarbejdet med så forskellige kunstnere som Sun Ra Arkestras Marshall Allen og breakcore-guru Venetian Snares. Dog har han især høstet opmærksomhed gennem samarbejder med japanske støjmusikere som Keiji Haino og Merzbow. Med sidstnævnte udsendte han også i 2015 et rost album med Thurston Moore og Mats Gustafsson.

 

Som Hiedelem har disse to ungarske radikal-musikere fundet sammen om et udtryk, der både dyrker sindets dunkle afkroge, hedenske ritualer og en fælles kærlighed til det legendariske label ESP, som udsendte en række markante plader inden for free jazz og psych folk i 60’erne. Duoen betjener sig af improvisation og et møde mellem akustiske og elektriske instrumenter. Selvfølgelig med rig plads til Attila Csihars vokale udskejelser. Duoen lover et “freeform ritual for the advanced cavemen”, når de indtager ALICE i februarmørket.

 

Gabestok

Det danske band Gabestok er en af spydspidserne i et frodigt dansk black metal-miljø, der udspringer af det københavnske spillested med det i denne kontekst yderst passende navn: Mayhem. Stor opmærksomhed vakte opsamlingen “Korpsånd – An Introduction to the New Wave of DKBM” fra 2017. Siden er fulgt en række demoer fulgt op af albummet “Tre” dette efterår. Gabestok har i dén grad formået at skabe et personligt take på black metal, samtidig med at de på mange måder taget musikken tilbage til det mest rå og primale udtryk med en punket lo-fi æstetik, kuldslåede vokaler og ulmende synth-klange. Gabestok har også hurtigt opnået ry som et intenst live-band, så der er lagt op til brutal opvarmning denne aften!

Tirsdag 04.02.2020
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×