Få billetter
Lørdag _18.02.23180 DKK + gebyr

alyona alyona (UA) + YUKKA

Ukrainsk hip-hop-sensation rammer København

Den ukrainske hip-hop sensation alyona alyona tog publikum med storm på årets Roskilde Festival. Til februar rammer hun ALICE på Stairway og spiller sit første danske klubshow. Den københavnske rapper YUKKA åbner aftenen. Koncerten er en del af Vinterjazz 2023.

Alyona Savranenko var en ung børnehaveklasselærer fra Kievs forstader, da hun nærmest fra dag til anden blev Ukraines største hiphop-sensation. Under kunstnernavnet alyona alyona rapper hun med en selvsikker attitude, et fængende flow og groove og et imponerende lyrisk overskud. Det er true hiphop helt uden bling, og hendes tekster er både humoristiske, politiske og knivskarpe. alyona alyona rapper på sit modersmål, men om man forstår ukrainsk eller ej, går hendes nerve og udtryk fuldstændig klart igennem.

alyona alyonas debutalbum “Ribki” (“Fischlein”, et synonym for unge kvinder) blev et viralt hit i Ukraine efter sin udgivelse i oktober 2018. Hun rapper humoristisk om hvordan det er at være den “største fisk” – og ikke passe ind i tidens snævre skønhedsideal. Sangen “Salischaju swij dim” (“I leave my house”) blev uofficiel nationalsang for de mange ukrainere der ønsker at forlade deres ophav for en bedre fremtid. Og efter Ruslands invasion af Ukraine har den fået en helt anden betydning. alyona alyona er bl.a. vinder af ANCHOR Award (Reeperbahn Festival International Music Award for de mest lovende nye talenter). Hun spillede en af de mest opsigtsvækkende koncerter på årets Roskilde Festival 2022, og til februar rammer hun ALICE på Stairway og giver første klubshow i Danmark.

YUKKA
Yukka laver alternativ rap og future R&B, der på unik vis sammenfletter det egyptiske og engelske sprog. Rapteksterne er poetiske og cirkulerer omkring personlige erfaringer og det identitetsskift, der opleves når man skifter sin base i Egypten ud med en tilværelse i Danmark. Yukka startede sin musikalske karriere i Alexandria i Egypten i 2010, hvor hun skrev og producerede sine første sange. Som 23-årig flyttede hun til Danmark og udgav hurtigt efter debut singlen “After Midnight”. Hendes sange ledte efterfølgende hurtigt til optrædender på bl.a. SPOT Festival, Roskilde Festival og Folkemødet på Bornholm. I øjeblikket arbejder Yukka på sit første album, der kommer ud i foråret.

Koncerten er en del af Vinterjazz – en landsdækkende musikfestival, der fejrer jazzen og udforsker dens mange forgreninger. Vinterjazz 2023 finder sted den 2.-26. februar. Læs mere om festivalen på www.jazz.dk

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

Lørdag _18.02.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK + gebyr

Køb billet180 DKK
Få billetter